Productia modelului Bugatti Veyron se apropie de sfarsit

Productia modelului Bugatti Veyron se apropie de sfarsit
  • Productia modelului Bugatti Veyron se apropie de sfarsit
  • Conform estimarilor, doar 15 exemplare au mai ramas de vandut
  • Un succesor al super-coupeului din Molsheim va fi lansat in 2016
Distribuie pe Facebook

Dupa o cariera de noua ani si infinite recorduri doborate, modelul Bugatti Veyron a ajuns in cele din urma la momentul retragerii sale. Doar 15 exemplare au mai ramas de vandut, printre acestea numarandu-se si autoturismele folosite de producatorul din Molsheim pentru tot felul de demonstratii.

O noua era a industriei auto este pe cale sa ia sfarsit. Bugatti Veyron, modelul care a schimbat complet modul in care percepem o masina, se apropie cu pasi repezi de finalul glorioasei sale, surse din cadrul companiei din Molsheim anuntand pentru britanicii de la Autocar ca numarul exemplarelor construite a ajuns la 405, alte 30 de exemplare fiind deja comandate si asteptand sa iasa de pe linia de productie.

Drept urmare, cei care visau la un Bugatti Veyron ar trebui sa grabeasca serios procesul de achizitie, doar 15 dintre cele 450 bucati promise de Grupul Volkswagen ramanand disponibile. Printre acestea se numara si autoturismele folosite de producatorul din Molsheim pentru tot felul de saloane si demonstratii care, inainte de a fi vandute, vor fi reconditionate ca la carte.

Recunoscut pentru motorul sau dotat cu 16 cilindri dispusi intr-o configuratie de tip W, patru turbine de dimensiuni generoase si o capacitate uriasa, de opt litri, modelul Bugatti Veyron a reprezentat si reprezenta in continuare un etalon din punctul de vedere al cifrelor si numerelor, fisa cu specificatii tehnice aducand in prim plan un total de 1.001 cai putere, 1.250 Newton-Metri, 2.5 secunde pentru sprintul 0 - 100 km/h, respectiv 407 km/h in dreptul vitezei maxime.

Iar de parca aceste valori nu ar fi fost indeajuns de impresionante pentru industria auto, Bugatti si-a continuat demonstratia de maiestrie ingineasca cu modelul Veyron Super Sport, numeroasele modificari aduse propulsorului W16 quad-turbo de opt litri punandu-i acum la dispozitia celui aflat la volan nici mai mult, nici mai putin de 1.200 de cai putere si 1.500 de Newton-Metri. Rezultatul? Ei bine, timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h a ramas neschimbat, insa reprizele 0 - 200 km/h si 0 - 300 km/h au fost imbunatatite sesizabil, lista cu performante culminand cu viteza maxima de pana la 434.211 kilometri pe ora!

Atat versiunea Veyron, cat si varianta Veyron Super Sport au avut parte de cate un model decapotabil, cu acoperis de tip Targa.

Distribuie pe Facebook
mai multe