Radical RXC este o masina de strada cu motoarele lui Ford Mustang

Radical RXC este o masina de strada cu motoarele lui Ford Mustang
  • Masina vine cu motoare de 350-500 cp
  • Motoarele de pe noul Ford Mustang vor fi in acest kit-car
  • Radical RXC are sub 1000 kg
Distribuie pe Facebook

Compania Radical face automobile si monoposturi speciale de circuit de multi ani. Si sub capotele motoarelor baga diverse propulsoare, aspirate sau supra-alimentate. Insa pana acum, masinile nu erau legale pentru strada. Pana acum, cand compania a anuntat modelul RXC, un automobil de circuit... pentru strada.

Ultima creatie a celor de la Radical este masina sport-coupe cu motor central numita RXC. Este un automobil legal pentru mersul pe sosea in Marea Britanie si in Statele Unite, insa scopul acestui bolid este de a merge pe circuit, acolo unde poate arata tot ce stie. Recent, compania a anuntat ca va pune la dispozitia clientilor sai toata gama de motorizari de pe noul Ford Mustang, pentru a echipa modelul RXC.

Radical RXC este un automobil complet functional, dotat cu aer conditionat si mai multe dotari de confort, insa greutatea este in totalitate redusa la maximum. Adica un Radical RXC complet echipat cantareste putin peste 900 kg. Masina are doua locuri, este dotata cu frane de competitie cu discuri si placute din carbon si ceramica, iar motorul de baza este un banal si fiabil V6 aspirat de 3.7 litri care produce 350 cp. Acestui motor ii este cuplata o transmisie secventiala cu 7 trepte, la fel ca si celorlalte motoare din oferta.

Cine nu este multumit cu 350 cp, poate apela la motorul similar dar cu 380 cp, sau la motorul de 454 cp Ford EcoBoost de 3.5 litri twin-turbo. Insa doritorii de senzatii tari si pasionatii de sunetul unui V8 au la dispozitie si motorul de 500 cp care echipeaza noua generatie de Mustang. Iar aceasta putere pe o masina usoara, fabricata numai din tevi si carbon, ii ofera un raport greutate/putere mai bun decat are un Veyron.

Compania Radical face masini sport de circuit inca din 1997. Insa abia acum incearca sa intre pe piata automobilelor de strada. E vorba de masini cu care poti circula pe strada, daca doresti, insa pe care le poti duce oricand pe circuit, ca sa iti faci damblaua si sa iti indeplinesti dorinta de viteza. Asta intr-o tara normala, care are circuite, nu in Romania, unde cursele se tin, din pacate, numai pe circuite de karting...

Radical RXC

Radical RXCRadical RXCRadical RXC

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Radical RXC
mai multe