Reteta unui viitor clasic: Noul Mercedes AMG GT in negru si maroniu

Reteta unui viitor clasic: Noul Mercedes AMG GT in negru si maroniu
  • Noul Mercedes AMG GT a debutat in urma cu numai trei zile
  • Supercarul german ofera un propulsor V8 biturbo de 4 litri
  • Clientii vor avea la dispozitie doua versiuni de putere
Distribuie pe Facebook

Sa lupti impotriva iconicului Porsche 911 nu este chiar o sarcina usoara, insa germanii de la AMG par sa-si fi facut exemplar treaba atunci cand au proiectat noul supercar Mercedes. Cel putin din punct de vedere stilistic...

Dezvaluit in premiera mondiala in urma cu numai trei zile, cu ocazia unui eveniment special organizat in micul Affalterbach, noul Mercedes AMG GT are teluri marete, supercarul german planuind sa iasa invingator dintr-o confruntate directa cu iconicul Porsche 911.

Pentru a-si duce la bun sfarsit planurile si visele, urmasul celebrului SLS AMG vine la pachet impreuna cu o motorizare V8 bi-turbo de patru litri, clientii avand la dispozitie doua versiuni diferite de putere.

Prima dintre acestea ofera un total de 462 CP si 600 Nm, cifre si numere arhisuficiente atat pentru o acceleratie de la 0 la 100 km/h in patru secunde, cat si pentru o viteza de 304 kilometri pe ora.

Mercedes AMG GT in negru

Mercedes AMG GT in negru

Botezata AMG GT-S, varianta de top a noului supercar Mercedes se lauda cu prezenta la datorie a 510 CP si 650 Nm, surplusul din dreptul valorilor maxime traducandu-se printr-o scadere cu 0.2 secunde a timpului necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h, respectiv o crestere cu 6 kilometri pe ora a vitezei.

Asa cum anuntam si anterior, meniul tehnic este completat de o transmisie DCT cu sapte rapoarte, un diferential blocabil - mecanic pentru GT, electronic pentru GT-S - si clasicul sistem de tractiune spate, in timp ce greutatea variaza intre 1.540 si 1.570 de kilograme (in functie de modelul ales).

In ceea ce priveste departamentul estetic, "urmasul" celebrului SLS AMG va fi numaidecat recunoscut in trafic, in special multumita retetei clasice aplicate caroseriei, unde portbagajul scurtat contrasteaza capota alungita a motorului.

Referitor la aspectul interior, acesta poate fi descris cu mare usurinta drept ingenios, consola centrala trasate sub forma literei V atragand toate privirile asupra sa. Asta nu inseamna insa neaparat ca restul detaliilor vizuale, precum cele sase guri de ventilatie rotunde sau display-ul de pana la 8.4 inch vor trece complet neobservate.

Mercedes AMG GT in negru

Mercedes AMG GT in negru

Mercedes AMG GT in negru

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Mercedes AMG GT in negru
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 12 Septembrie 2014