Rolls-Royce incheie productia lui Phantom VII in stilu-i caracteristic

Rolls-Royce incheie productia lui Phantom VII in stilu-i caracteristic
  • Ultimul Rolls-Royce Phantom a parasit linia de productie
  • Acesta a fost construit pentru un colectionar de Rolls-uri
  • Tema este inspirata de lumea maritima a anilor '30
Distribuie pe Facebook

Rolls-Royce-ul Phantom si-a incheiat oficial ciclul de viata, acum ca ultimul exemplar a parasit linia de productie. Acesta a fost comandat de un colectionar al modelelor engleze iar tema este inspirata din Transoceanicele anilor '30.

Constructorul britanic de automobile este cunoscut pentru felul in care isi alinta clientii, in special cu luxul dus la superlativ si nivelul de personalizare al modelelor din gama. Unul dintre cele mai populare modele, limuzina Phantom, a iesit oficial la pensie, iar Rolls-Royce a marcat acest moment in stilu-i caracteristic.

Rolls-Royce Phantom VII

Phantom VII paraseste linia de productie dupa nu mai putin de 13 ani, iar ultimul exemplar a fost comandat de un colectionar al bijuteriilor pe patru roti construite de britanicii de la Rolls-Royce. Numele acestuia nu a fost dezvaluit, insa pasiunea lui pentru design si mai ales pentru transoceanicele anilor '30 a fost transpusa in acest Rolls.

Rolls-Royce Phantom VII

Acesta este bazat pe versiunea cu ampatament lung si este finisat in nuanta Blue Velvet, iar tema maritima este scoasta in evidenta de ceasurile de bord asemanatoare celor folosite pe navele mentionate mai sus, de efectul "miscarii apei" obtinut cu ajutorul broderiei in doua tonuri, tapiteria din piele in nuanta Powder Blue, sau plansa de bord din lemn, pictata manual.

Rolls-Royce Phantom VII

Desigur, nu puteau sa lipseasca carpetele din lana de miel, sau celebrul Spirit of Ecstasy confectionat din argint masiv, care se ridica la apasarea unui buton si sta mandru in fata acestui colos.

Rolls-Royce Phantom VII

Odata cu livrarea acestui ultim Phantom, englezii de la Rolls-Royce incep pregatirile pentru noua generatie a limuzinei, al carei prototip a fost surprins de mai multe ori in timp ce era testat. Acesta va fi construit pe o platforma din aluminiu, datorita careia greutatea totala va fi cu mult sub cea actuala.

Rolls-Royce Phantom VII

In ceea ce priveste design-ul exterior, acesta va fi mai degraba o evolutie a celui actual, si implicit nu va veni cu modificari majore.

Rolls-Royce Phantom VII

Noul Rolls-Royce Phantom este asteptat sa debuteze oficial cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din a doua jumatate a anului, insa numai in versiunea standard, Phantom-ul Coupe si Drophead Coupe fiind trase definitiv pe dreapta. Rolul acestora a fost luat de Rolls-ul Wraith, respectiv Dawn.

Rolls-Royce Phantom VII

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Rolls-Royce Phantom VII
mai multe