S-a ieftinit cu aproape 220.000 de dolari. Cu cat se vinde astazi limuzina din 2011

  • Un american isi vinde vechiul Rolls-Royce Ghost
  • Automobilul cu motor V12 a costat 308.700 de dolari in 2011
  • Exemplarul de 563 CP se da acum pentru 89.975 de dolari
Distribuie pe Facebook

Propulsia este asigurata de o motorizare V12 twin-turbo, care produce undeva in jurul a 563 CP si 780 Nm. Livrarea valorilor maxime se face exclusiv catre puntea spate, printr-o cutie automata.

Cu aproximativ un deceniu in urma, cu ocazia Salonului Auto organizat la Frankfurt in toamna anului 2009, Rolls-Royce anunta cu surle si trambite debutul unui nou produs in gama. Inspirat de conceptul 200EX, modelul Ghost devenea cel mai accesibil vehicul din portofoliul companiei britanice.

Asamblata pe o versiune modificata a platformei de BMW Seria 7, limuzina de "numai" 5.4 metri lungime - in varianta cu ampatament normal, gazduia in compartimentul motor un benzinar cu 12 cilindri in V si doua turbine, de 6.6 litri. Mai mult decat suficient pentru o putere maxima de 563 CP.

Pentru persoanele care si-au vazut mai departe de viata si au uitat complet de acest aspect, tinem sa reamintim ca primul Rolls-Royce Ghost din istoria oferea inclusiv o cutie automata cu opt rapoarte si un sistem de tractiune spate. Sau, daca vrei, pachetul tehnic necesar unui 0 - 100 km/h in 4.9 secunde.

Una dintre primele masini vandute de compania britanica peste Ocean, pe piata din Statele Unite ale Americii, exemplarul din cazul de fata este mai mult despre confort si lux decat despre performanta. O demonstreaza scaunele fata ventilate, trapa panoramica si plansa de bord imbracata in piele, printre altele.

De altfel, cumparatorul acestul Rolls-Royce Ghost model 2011 se va mai putea lauda si cu o vopsea de 8.400 de dolari, jante cromate pe 20 de inch sau evacuare vizibile. Lor li se alatura un set de blocuri frontale adaptive, masute retractabile din lemn, plus display-uri color pentru ocupantii banchetei spate.

In ceea ce priveste pretul de vanzare, exemplarul cu pricina ar fi costat de nou... ei bine, nici mai mult, nici mai putin de 308.700 de dolari. Deprecierea a facut insa ca limuzina cu motor V12 twin-turbo de 6.6 litri sa piarda 218.725 de dolari in opt ani, in ciuda unui rulaj care nu depaseste 94.661 de kilometri.

Rolls-Royce Ghost de vanzare

Rolls-Royce Ghost de vanzare

Rolls-Royce Ghost de vanzare

Rolls-Royce Ghost de vanzare

Rolls-Royce Ghost de vanzare

Rolls-Royce Ghost de vanzare

Rolls-Royce Ghost de vanzare

Rolls-Royce Ghost de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (22) Poze Rolls-Royce Ghost de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 14 Mai 2019