Se bate cu S-Class, dar pentru multi e o necunoscuta. Ai plati 154.000 de euro pentru aceasta limuzina?

Se bate cu S-Class, dar pentru multi e o necunoscuta. Ai plati 154.000 de euro pentru aceasta limuzina?
  • Noua Toyota Century costa in Japonia 19.6 milioane yeni
  • Vorbim despre o suma care se ridica la aproximativ 154.000 euro
  • Limuzina japoneza ascunde acum sub capota un sistem hibrid
Distribuie pe Facebook

Pentru o mica parte dintre japonezi, Mercedes S-Class nici macar nu exista. In schimb, acestia prefera sa fie condusi la bordul unei... Toyota.

Este vorba despre celebra Toyota Century, o limuzina de lux lansata pe piata in urma cu mai bine de jumatate de secol. Deloc familiara publicului european, aceasta a primit de curand o noua generatie, abia a treia la numar.

Si, ca si in cazul legendarelor Mercedes G-Class, respectiv Porsche 911, imbunatatirile de ordin estetic poti fi numarate pe degetele unei singure maini. In schimb, partea tehnica este aproape noua, probabil cea mai importanta schimbare constand in inlocuirea iconicului V12 cu un sistem hibrid.

Toyota Century

Intr-o alta ordine de idei, propulsia nemuritoarei Toyota Century este asigurata de-aceasta data de un benzinar cu opt cilindri in V si capacitatea de cinci litri, caruia i se alatura un motor electric. Puterea maxima: 317 kW sau 431 CP.

Modificari majore au fost operate, totodata, si la nivelul pachetului tehnologic, limuzina japonezilor primind pilot automat adaptiv, franare autonoma de urgenta ori asistent activ pentru mentinerea benzii de rulare. Nu lipseste din meniu, de altfel, nici sistemul pentru monitorizarea unghiului mort.

La interior, cea de-a treia generatie a celebrei Toyota Century isi intampina pasagerii printr-un plus de spatiu, generat de cresterea ampatamentului cu 65 de milimetri. Nu este insa nici pe departe singura surpriza placuta.

Compus dintr-un display cu diagonala de 11.6 inch si o instalatie audio cu 20 de difuzoare, sistemul de entertainment de pe aceasta masina promite experiente demne de un cinematograf. Unul respectabil daca tinem cont de confortul scaunelor spate individuale si, evident, cu functie de masaj.

Potrivit ultimelor informatii, Toyota vrea sa vanda in fiecare luna cate 50 de exemplare ale limuzinei Century. Acum ramane de vazut si cati japonezi vor fi dispusi sa plateasca 19.6 milioane yeni pentru un astfel de exemplar.

Toyota Century

Toyota Century

Toyota Century

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (35) Poze Toyota Century
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 25 Iunie 2018