Secretul a iesit abia acum la iveala. Ce nu a spus VOLVO despre noul Polestar 1

Secretul a iesit abia acum la iveala. Ce nu a spus VOLVO despre noul Polestar 1
  • Noul Polestar 1 este un coupe hibrid cu 600 CP sub capota
  • Automobilul suedez se bucura inclusiv de caroserie din carbon
  • Modul electric promite o autonomie de 150 de kilometri
Distribuie pe Facebook

O fi el in centrul atentiei, insa sistemul de propulsie cu 600 CP si 1.000 Nm nu este nici pe departe singurul element de atractie al noului Polestar 1.

Pe masura ce ne apropiem de startul productiei, Volvo publica tot mai multe detalii referitoare la proiectul Polestar 1. Anuntat inca de la sfarsitul anului trecut, modelul in cauza impresioneaza in special prin sistemul de propulsie revolutionar.

Este vorba despre alaturarea unui benzinar de doi litri si a doua motoare electrice, solutia aleasa de inginerii suedezi tranducandu-se printr-un total de 600 CP si 1.000 Nm. Astfel, sprintul de la 0 la 100 km/h ar trebui sa se realizeze in mai putin de patru secunde.

Impresionant este, de altfel, si modul in care primul automobil de sine statator al companiei Polestar se descurca atunci cand ruleaza doar cu ajutorul celor doua motoare electrice anterior mentionate. Poate parcurge pana la 150 km, potrivit datelor oficiale.

Asa cum spuneam si anterior, sistemul de propulsie nu este nici pe departe singurul element de atractie al noului 1. La fel de interesant este si aspectul vizual, detaliile inspirate de seria 90 de la Volvo facandu-ne sa avem in fata cel mai atragator coupe.

De altfel, de la seria 90 de la Volvo este preluata si platforma SPA, peste care suedezii au asezat de-aceasta data o caroserie din fibra de carbon. Din materialul respectiv sunt realizate, mai precis, capota, portbagajul, panourile laterale, usile si chiar plafonul.

Solutia cu pricina face ca noul Polestar 1 sa cantareasca cu aproximativ 230 kg mai putin decat daca ar fi fost construit din otel. Iar un minus in dreptul greutatii inseamna mai multe plusuri, la nivel de performante in linie dreapta, eficienta, dar si manevrabilitate.

Polestar 1 - Carbon

Polestar 1 - Carbon

Polestar 1 - Carbon

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Polestar 1 - Carbon
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 19 Iunie 2018