Shelby GT500 Convertible sau cum sa spui Bye-bye Camaro ZL1 Cabrio in limba Ford

Shelby GT500 Convertible sau cum sa spui Bye-bye Camaro ZL1 Cabrio in limba Ford
Ironizati cu ocazia deja-celebrului Super Bowl, americanii de la Ford s-au gandit sa le intoarca serviciul conationalilor de la Chevrolet. Si ce oportunitate ar fi mai buna decat Salonul Auto de la Chicago de anul acesta?
Distribuie pe Facebook
Contrar a ceea ce ai putea crede initial, cei de la Ford nu au sosit cu un video promotional care sa ia peste picior unul dintre modelele Chevrolet. Nu. Constructorul american a dezvaluit noul-si-extremul Shelby GT500 Convertible care, la fel ca si versiunea cu acoperis fix, face ca recent-lansatul Camaro ZL1 (cel mai puternic si mai rapid Camaro din toate timpurile!) sa para o simpla jucarie.

In cazul in care te intrebi cum de este posibil un astfel de lucru, iata si raspunsul: asemeni versiunii coupe, noul Shelby GT500 Convertible se bucura de serviciile unui propulsor pe benzina, dotat cu opt cilindri in V, capacitate de 5.8 litri si compresor mecanic. Drept urmare, impresionanta creatie a constructorului american pune la dispozitia celui aflat la volan nu mai putin de 650 cai putere si 813 Newton-Metri, valori arhisuficiente pentru o acceleratie de la 0 la 100 km/h in mai putin de patru secunde.

Shelby GT500 Convertible sau cum sa spui Bye-bye Camaro ZL1 Cabrio in limba Ford

Din pacate, situatia nu este la fel de imbucuratoare si-atunci cand vine vorba de viteza maxima. Intr-un moment de nebunie majora, inginerii Ford au decis sa limiteze aceasta importanta valoare la 'doar' 250 km/h, noul Shelby GT500 Convertible fiind astfel la fel de rapid precum un automobil european inzestrat cu numai jumatate din putere. Din fericire, constructorul american ne anunta ca ultima sa creatie poate atinge peste 320 km/h atunci cand este... 'eliberata' din lanturi limitare.

Lista cu bunatati nu se opreste insa aici, ci continua cu suspensia sport si sistemul de franare marca Brembo. Surprinzator sau nu, viitorii clienti au la dispozitie si doua alte retete sinonime cu performanta. Pentru inceput, pachetul Performance aduce cu sine un diferential Torsen cu alunecare limitata, plus o suspensie Bilstein ajustabila electronic, in timp ce optiunea Track Package adauga ulterior numeroase noi radiatoare - pentru motor, transmisie, respectiv diferentialul spate.

Shelby GT500 Convertible sau cum sa spui Bye-bye Camaro ZL1 Cabrio in limba Ford

Intr-un final, meniul Shelby GT500 Convertible este completat de bunatatile de ordin aerodinamic - ce constau in spoiler fata cu splitter integrat, spoiler spate cu difuzor inclus, respectiv eleron pentru portbagaj, jantele cu design in cinci spite duble, si interiorul creionat pentru a oferi un maximum de sportivitate.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Shelby GT500 Convertible
mai multe