Sparge pusculita. Sau fa un credit, daca e nevoie. Primul Viper fabricat vreodata iese la licitatie

  • Primul Viper fabricat vreodata iese la licitatie
  • Exemplarul in cauza i-a apartinut legendarului Lee Iacocca
  • Modelul din '92 are putin peste 10.000 km la bord
Distribuie pe Facebook

Asamblat in cursul anului 1992, automobilul in cauza i-a apartinut legendarului Lee Iacocca si are putin peste 10.000 de kilometri la bord.

Colectionarii de automobile din lumea intreaga sunt asteptati sa se (re)intalneasca astazi in statul american Arizona, acolo unde celebra casa de licitatii Bonhams va organiza una dintre cele mai tari vanzari de masini ale inceputului de an. Printre atractiile principale ale evenimentului The Scottsdale Auction se numara si acest Dodge Viper RT/10, a carei valoare este estimata 100.000 - 125.000 de dolari.

Fabricat acum mai bine de doua decenii si jumatate, in cursul anului 1992, respectivul exemplar este primul Viper de strada produs vreodata si i-a apartinut lui Lee Iacocca, omul cunoscut pentru dezvoltarea legendarului Ford Mustang.

Primul Dodge Viper fabricat vreodata

Primul Dodge Viper fabricat vreodata

Vopsit la exterior intr-o nuanta de rosu si accesorizat cu un set de jante cu design in numai trei spite, respectivul Dodge Viper RT/10 gazduieste in compartimentul motor un benzinar aspirat cu zece cilindri in linie si capacitatea de opt litri, Livrarea celor aproximativ 400 de cai putere prezenti la datorie se face exclusiv catre puntea spate, prin intermediul unei cutii manuale cu sase trepte de viteza.

In ceea ce priveste departamentul interior, meniul disponibil este unul extrem de saracacios - deloc surprinzator insa pentru o sportiva pur sange, care duce inclusiv lipsa airbag-urilor, a ABS-ului si chiar... sistemului de control al tractiunii.

Drept urmare, marea majoritate a privirilor se va indrepta catre instrumentele de bord cu fond de culoare alba, care anunta ca primul Dodge Viper RT/10 fabricat vreodata a parcurs putin peste 10.000 de kilometri pana la momentul de fata. Legendarul Lee Iacocca este singurul proprietar al automobilului cu pricina, despre care anuntul de vanzare mai sustine ca si-a petrecut intreaga viata in California.

Primul Dodge Viper fabricat vreodata

Primul Dodge Viper fabricat vreodata

Primul Dodge Viper fabricat vreodata

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (26) Poze Primul Dodge Viper fabricat vreodata
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 16 Ianuarie 2020