Specie rara: Un McLaren F1 Le Mans va fi scos la vanzare

Specie rara: Un McLaren F1 Le Mans va fi scos la vanzare
  • Masina este penultima produsa de strada
  • Acest exemplar a fost modificat ulterior de McLaren Special Operations
  • Sasiul cu numarul 073 poate valora si 20 de milioane
Distribuie pe Facebook

Americanii de la RM Auctions vor scoate la licitatie pe 13-15 august la Monterey si un exemplar foarte scump si rar de McLaren. E vorba de una din masinile ce fac parte din Colectia Pinnacle, colectie estimata la peste 60.000.000 de dolari.

Daca masina lui Mr. Bean, un McLaren F1 standard s-a vandut cu 12 milioane de dolari, o versiune Le Mans modificata ulterior ar trebui sa valoreze mult mai mult. Cel putin, asta se presupune referitor la exemplarul ce se va scoate la licitatie luna viitoare, fiind un McLaren F1 extrem de valoros, care a fost fabricat ca si un exemplar de serie, dar care ulterior a fost modificat intr-o versiune Le Mans.

McLaren a lansat pe piata in 1995, pentru a sarbatori victoria absoluta din competitia Le Mans din acelasi an, 5 exemplare de F1 modificate, numite LM, de la Le Mans. Acestea erau versiuni de strada a masinilor de curse, cu motoare mai puternice, kituri aerodinamice agresive si elemente de racire si directie imbunatatite. Ulterior, cine avea un F1 standard, putea apela la departamentul Special Operations din cadrul companiei pentru a beneficia de aceleasi modificari.

McLaren F1 LM de vanzare

Este si cazul acestui exemplar cu seria de sasiu 073, fabricat in 1998, care initial a fost finalizat in culoarea verde. Insa primul proprietar din Europa, a refuzat livrarea si a decis ca masina merita ceva mai mult. Asa ca a lasat-o la departamentul MSO, McLaren Special Operations, pentru a fi customizata. Aici, inginerii i-au schimbat motorul original de 627 cp cu unul similar cu cel de pe monoposturile de Le Mans, care acum producea 680 cp, i-au pus un kit aerodinamic, radiatoare de racire mai mari, dar si o serie de modificari speciale pentru confort.

McLaren F1 LM de vanzare

Exemplarul cu seria de sasiu 073 este dotat cu sistem de navigatie original Philips, aer conditionat, sistem de comunicatie luat de pe elicopter, cu ajutorul caruia pasagerii pot discuta intre ei chiar si la 7000 rpm, volan mai mare, frana de mana LM, ceasuri LM cu shift light, geamuri fumurii laterale, interior cu finisaje de alcantara si piele-magnolia. In plus, designerul Gordon Murray a semnat masina la interior, exact deasupra butonului de pornire, ceea ce-i creste valoare.

Nu stim cat valoreaza aceasta masina, pentru ca totul depinde de momentul oportun al vanzarii. Daca un Long Tail, o masina extrem de rara, s-a vandut cu doar 5 milioane de dolari, un F1 standard, cum a fost cel a lui Rowan Atkinson, a obtinut 12 milioane. Acest exemplar rar, care este unul din doar doua exemplare modificate de MSO, poate valora mai mult. Sau nu. Ramane de vazut ce se intampla in august, la Monterey.

McLaren F1 LM de vanzare

Distribuie pe Facebook
mai multe