SSC Tuatara a batut Koenigsegg Agera RS si a devenit cea mai rapida masina de serie de pe Pamant

SSC Tuatara a batut Koenigsegg Agera RS si a devenit cea mai rapida masina de serie de pe Pamant
  • SSC Tuatara a batut Koenigsegg Agera RS si a devenit cea mai rapida masina de serie de pe Pamant
  • Noul record este insa extrem de departe de performanta cu care americanii s-au laudat anterior
Distribuie pe Facebook

Noul record este insa extrem de departe de performanta cu care americanii s-au laudat anterior.

Interminabilul serial privind recordul de 532.93 km/h al extremului SSC Tuatara este cu un pas mai aproape de sfarsit, dupa ce producatorul modelului cu motor V8 de 5.9 litri si pana la 1.750 de cai putere a finalizat, de aceasta data cu succes, o noua tentativa de cucerire a titlului pentru cel mai rapid automobil de serie.

Record SSC Tuatara

Potrivit primelor informatii si detalii oficiale date publicitatii, impresionantul vehicul - al carui pret de vanzare porneste de la suma de 1.6 milioane de dolari, a reusit sa atinga o viteza medie 455.3 kilometri pe ora pe pista plina de gropi a complexului Kennedy Space Center din Florida, SUA.

Astfel, SSC Tuatara a batut cu aproape opt kilometri pe ora vechiul record pentru cel mai rapid automobil de serie din lume, detinut de Koenigsegg Agera RS. Pentru ca victoria sa fie si mai dulce, la volanul modelului cu motor V8 de 5.9 litri si pana la 1.750 de cai putere sub capota s-a aflat nimeni altul decat proprietarul acestuia.

Un alt aspect extrem de impresionant cu privire la performanta vehiculului oferit la preturi incepand de la 1.6 milioane de dolari are legatura cu distanta mica pe care soferul a avut-o la dispozitie pentru a se desfasura: numai 2.3 mile sau, in valori europene, undeva in jurul a 3.7 kilometri.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Record SSC Tuatara
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 29 Ianuarie 2021