Sefii Bugatti dau PLAY si plang. VIDEO cu momentul in care SSC Tuatara atinge 532.93 km/h

Sefii Bugatti dau PLAY si plang. VIDEO cu momentul in care SSC Tuatara atinge 532.93 km/h
  • Sefii Bugatti dau PLAY si plang
  • VIDEO cu momentul in care SSC Tuatara atinge 532.93 km/h
Distribuie pe Facebook

532.93 km/h intr-o masina de serie? Nu este niciun fel de gluma sau exagerare!

Dezvelita oficial acum mai bine de noua ani, masina pe care intreaga industrie auto o credea moarta avea sa revina in atentia publicului larg multumita editiei din 2018 a exclusivistului Concurs de Eleganta de la Pebble Beach din California, SUA. Ziua de 20 octombrie a.c. a schimbat insa tot ce se stia despre SSC Tuatara.

Scoasa in teste pe portiunea de drum unde vechiul Koenigsegg Agera RS a reusit sa arunce in anonimat impresionantul Bugatti Veyron Super Sport, extrema creatie a companiei cunoscute candva sub denumirea de Shelby SuperCars Inc. a rescris istoria realizarilor omenesti. Si nu este niciun fel de gluma sau exagerare, ba dimpotriva.

Intr-o alta ordine de idei, SSC Tuatara a devenit cea mai rapida masina de serie de pe planeta Pamant, dupa ce a reusit sa atinga o viteza medie de 508.73 km/h. Cu peste 18 km/h mai mult decat vechiul record de 490.48 km/h, stabilit de catre noul Bugatti Chiron Super Sport 300+ pe faimoasa pista de la Ehra-Lessien, evident.

Performanta extremei creatii a companiei cunoscute candva sub denumirea de Shelby SuperCars Inc. este si mai spectaculoasa daca luam in considerare si faptul ca include o viteza maxima de 532.93 km/h. Dupa cum putem vedea, totodata, si in urmatorul material video destinat reusitei inregistrate peste Ocean, in Nevada, SUA.

Asa cum stie deja toata lumea, masina cunoscuta sub denumirea de SSC Tuatara mizeaza pe un propulsor cu opt cilindri in V si doua turbine, de 5.9 litri, ce livreaza rotilor de pe puntea spate 1.750 CP atunci cand este servit cu carburant de tip E85. Greutatea mai mica de 1.250 de kilograme este un alt factor foarte important.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 21 Octombrie 2020