T.50 este unica super masina echipata cu ventilator aerodinamic. Uite cum functioneaza

T.50 este unica super masina echipata cu ventilator aerodinamic. Uite cum functioneaza
  • Productie limitata la doar 100 de exemplare
  • Ventilator aerodinamic montat in spate
  • Motor V12 aspirat care se tureaza in 12.100 rpm
Distribuie pe Facebook

Legendarul Gordon Murray vorbeste, in cel mai nou vlog, despre ventilatorul aerodinamic al extremului T.50. Aceasta creatie marcheaza 50 de ani de activitate ai britanicului si urmeaza sa fie replicata in doar 100 de exemplare.

Gordon Murray este creierul din spatele multor inovatii auto insa britanicul va ramane in istorie, cel mai probabil, ca fiind "parintele" legendarului McLaren F1 si al monopostului de Formula 1 Brabham BT46 "Fancar".

Pentru a marca 50 de ani de activitate, Murray, prin compania pe care a fondat-o si care ii poarta numele, a dezvoltat un supercar cum n-a mai vazut lumea. Numele sau este T.50 iar primele imagini si informatii oficiale cu fost publicate in vara anului trecut.

T.50 este, daca vrei, o minune a tehnicii. Motorul V12 de 3.9 litri, aspirat natural, a fost creat special pentru ea (dezvolta 663 CP si se tureaza in 12.100 rpm), masa proprie a masinii este de numai 986 de kilograme iar aerodinamica este un departament caruia Murray si inginerii sai i-au acordat o atentie foarte mare.

Masina are eleroane aerodinamice, elemente active pe dedesubt si, cireasa de pe tort, un ventilator aerodinamic montat in spate. Treaba lui este sa scada cu 12.5% frecarea aerodinamica si sa produca mai multa apasare la sol.

Cum functionea mai exact? Afla chiar de la inventatorul sau in clipul video de mai jos.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 11 Ianuarie 2021