Telenovela recordului mondial de viteza continua. Ce spune pilotul care a condus masina despre cei 532.7 km/h

Telenovela recordului mondial de viteza continua. Ce spune pilotul care a condus masina despre cei 532.7 km/h
  • Oliver Webb intervine in scandalul recordului mondial de viteza
  • In urma cu o saptamana SSC Tuatara ar fi atins 532.7 km/h
  • Sunt unii care contesta acest rezultat
Distribuie pe Facebook

Oliver Webb, pilotul care a atins (cel putin teoretic) 532.7 km/h cu SSC Tuatara intervine in telenovela iscata de doborarea recordului mondial de viteza pentru masinile de serie.

Recordul mondial de viteza pentru masinile de serie inca se disputa la o saptamana dupa ce SSC Tuatara a atins, cel putin teoretic, o viteza maxima de 532.7 km/h.

Evenimentul s-a petrecut pe un drum inchis special pentru aceasta incercare iar media de viteza pe cele doua ture a fost de 508.72 km/h.

Numai ca la scurt timp au aparut si contestatarii. Printre ei, cativa youtuberi celebri care au demontat imediat recordul pe baza unor masuratori facute pe Google Maps si a unor formule matematice.

Pana si CEO-ul SSC a recunoscut ca "a existat o confuzie pe partea de editare" in cazul clipului video cu recordul.

Acum a intervenit in telenovela si pilotul Oliver Webb, cel care a dus modelul Tuatara in cartile de istorie. Din pacate, britanicul nu face deloc lumina in acest caz.

Potrivit unui clip postat pe contul sau personal de Instagram, Webb sustine ca nu stie ce viteza a avut cu exactitate si ca de atunci nu a avut acces la datele sistemelor GPS pentru a da dreptate unei parti sau alteia.

Mai mult decat atat, pilotul britanic recunoaste ca nu are vreun contract cu americanii de la SSC, care il obliga sau nu sa spuna ceva.

World record attempt

O postare distribuită de Oliver Webb (@oliverjameswebb) pe

Oct 28, 2020 la 9:42 PDT
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 30 Octombrie 2020