Telenovela recordului mondial de viteza continua. SSC Tuatara a mai facut o incercare....dar degeaba

Telenovela recordului mondial de viteza continua. SSC Tuatara a mai facut o incercare....dar degeaba
  • Motor V8 twin-turbo cu peste 1800 CP
  • Ar fi atins 532 km/h in urma cu doua luni
  • Acum SSC Tuatara ar fi incercat a doua oara
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii venite de peste Ocean, americanii de la SSC au mai incercat inca o data sa stabileasca un nou record mondial de viteza cu Tuatara. Din pacate nu a fost o incercare reusita.

La mijlocul lunii octombrie, americanii de la SSC cu a lor Tuatara au fost pe buzele tuturor impatimitilor auto. De ce? Pentru ca, cel putin teoretic, Tuatara ar fi devenit cea mai rapida masina de strada din istorie.

Pe o portiune de sosea, inchisa special pentru acest eveniment, Tuatara ar fi atins atunci o viteza incredibila: 532 km/h. Contestatarii nu au intarziat sa apara iar intr-un final, producatorul a recunoscut ca recordul nu ar fi chiar valabil.

Potrivit unui youtuber - care a si fost de fata - SSC ar fi repetat doborarea recordului in urma cu cateva zile.

In ciuda tuturor pregatirilor si cea de-a doua incercare s-a soldat cu un semi-esec, in contextul in care inginerii s-au confruntat cu tot felul de probleme tehnice, inclusiv cedarea a doua bujii.

In plus, masina ar fi mers cu o presiune mai scazuta in turbina deci, implicit, cu mai putina putere. Chiar si asa, sustine youtuberul, SSC Tuatara ar fi atins aproape 404 km/h.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 24 Decembrie 2020