Toyota a lansat pe piata limuzina care costa mai mult decat un Mercedes S-Class. Preturile pornesc de la 150.000 euro

Toyota a lansat pe piata limuzina care costa mai mult decat un Mercedes S-Class. Preturile pornesc de la 150.000 euro
  • Noua Toyota Century ofera un sistem de propulsie hibrid cu 431 CP
  • Japoneza concureaza cu Audi A8, BMW Seria 7 si Mercedes S-Class
  • Suma minima de achitat in cazul de fata se ridica la 19.6 milioane yeni
Distribuie pe Facebook

Cea de-a treia generatie a celebrei Century ofera in premiera absoluta un sistem de propulsie hibrid, cu motor V8 de cinci litri si pana la 431 de cai putere sub capota.

Audi A8, BMW Seria 7 sau Mercedes S-Class, evident. Sunt primele optiuni la care cumparatorii europenii se gandesc atunci cand vine vorba despre achizitionarea unei limuzine de lux.

Nu la fel se intampla insa si in Japonia, acolo unde clientii cu dare de mana pun in varful listei modelul Toyota Century, relansat intr-o noua generatie dupa aproximativ doua decenii.

Dupa cum precizam si anterior, automobilul companiei din Tara Soarelui Rasare gazduieste acum in compartimentul motor un sistem de propulsie hibrid, care inlocuieste vechiul V12.

Solutia aleasa de japonezi pentru punerea in miscare a celei de-a treia generatii a limuzinei Toyota Century consta intr-un V8 de cinci litri care, impreuna cu o unitate electrica, dezvolta 431 CP.

Timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h ori valoarea din dreptul vitezei maxime lipsesc cu desavarsire, automobilul japonezilor concentrandu-se mai degraba pe confort.

Iar daca tot veni vorba despre acest aspect, printre echipamentele oferite de noua generatie Toyota Century se numara si un display de 11.6 inch, insotit de o instalatie audio cu 20 difuzoare.

Plusul de 65 milimetri de la nivelul ampatamentului si scaunele spate cu functie de masaj se asigura la randul lor ca limuzina japoneza nu este deloc mai prejos decat un Mercedes S-Class.

Ar fi si culmea daca tinemt cont ca o Toyota Century costa 19.6 milioane yeni (aproape 150.000 euro), in timp ce automobilul companiei din Stuttgart porneste de la "doar" 11.4 milioane yeni.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 13 Iulie 2018