Traverseaza oceanul pentru a bate Chiron-ul la el acasa. Venom vine la Geneva cu toti cei 1.600 de cai ai sai

Traverseaza oceanul pentru a bate Chiron-ul la el acasa. Venom vine la Geneva cu toti cei 1.600 de cai ai sai
  • Hennessey aduce noul Venom F5 la Geneva
  • Hypercarul debuteaza asadar pe piata europeana
  • Are 1.600 de cai si poate atinge 484 de km/h
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Hennessey au anuntat ca aduc cea mai noua creatie a lor, botezata Venom F5, la Geneva. Acest moment va marca debutul pe piata europeana a acestui model, privit ca fiind cea mai rapida masina de serie din istorie.

In urma cu trei ani, suedezii de la Koenigsegg prezentau cu ocazia Salonului Auto de la Geneva modelul Agera RS. Doi ani mai tarziu, Bugatti a contraatacat cu incredibilul Chiron, un hypercar premium cu 1.500 de cai si 1.600 Nm cuplu, care teoretic poate atinge 463 de km/h.

Hennessey Venom F5

Toate acestea nu au facut decat sa-i intarate pe specialistii de la Hennessey Performance, care sub indrumarea fondatorului John Hennessey, au lansat la finalul anului trecut extremul Venom F5. Productia este limitata la doar 24 de exemplare, iar pretul fiecaruia porneste de 1.6 milioane de dolari.

Hennessey Venom F5

Insa americanii nu vor ca noua lor creatie sa se bata cu hypercar-urile europene de la distanta, tocmai de aceea au anuntat ca vor aduce Venom-ul la Geneva pentru a debuta pe Batranul Continent. Clienti vor gasi cu siguranta, pentru ca in primul rand, pachetul propus de acesta este unul impresionant.

Hennessey Venom F5

Vorbim despre o unitate V8 twin-turbo de 7.4 litri, care transmite exclusiv puntii spate 1.600 de cai putere si 1.762 Nm cuplu. Transmisia este una automata cu sapte trepte si un singur ambreiaj, iar performantele lasa cu gura cascata chiar si cel mai pretentios impatimit auto.

Hennessey Venom F5

Masina cantareste 1.338 de kilograme si atinge 300 de km/h in mai putin de 10 secunde, sau cu alte cuvinte, lasa in spate un monopost de Formula 1. Cu pedala de acceleratie la podea si cu destul drum liber in fata, acul vitezometrului se opreste in dreptul valorii de 484 de km/h.

Hennessey Venom F5

Daca reuseste aceasta performanta si in realitate, noul Venom F5 va deveni cea mai rapida masina de serie din istorie, titlu detinut momentan de Koenigsegg Agera RS care a atins 458 de km/h.

Hennessey Venom F5

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Hennessey Venom F5
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 23 Februarie 2018