Trebuia sa se bata cu BMW M5, dar pentru multi e o necunoscuta. In plus, motorul ascuns sub capota e o mare surpriza

Trebuia sa se bata cu BMW M5, dar pentru multi e o necunoscuta. In plus, motorul ascuns sub capota e o mare surpriza
  • Jaguar a lansat prima generatie a modelului XF in anul 2007
  • Clientii au avut la dispozitie inclusiv o versiune XFR
  • Aceasta a primit sub capota o motorizare V8 de 510 cai putere
Distribuie pe Facebook

Cu pedala de acceleratie la podea, sprintul de la zero la 100 de kilometri pe ora dura mai putin de cinci secunde, potrivit companiei producatoare.

Lansata pe piata acum mai bine de o decada, in toamna lui 2007, prima generatie a modelului Jaguar XF a fost comercializata in mai multe versiuni de motorizare. Printre optiunile oferite de automobilul proiectat pentru a concura impotriva trio-ului german format din Audi A6, BMW Seria 5 si Mercedes E-Class s-a numarat inclusiv o varianta XFR.

Acompaniata de un benzinar cu opt cilindri in V si un sistem de supraalimentare pe baza de compresor mecanic, aceasta isi propunea sa sprinteze de la 0 la 100 de kilometri pe ora in mai putin de cinci secunde, multumita celor 510 cai putere livrati de unitatea de cinci litri.

Totodata, alternativa britanicilor la RS6, M5 si E63 AMG se mai putea lauda si cu o serie de elemente estetice restilizate pentru o doza extra de agresivitate vizuala, precum spoilerul fata cu prize uriase de aer sau difuzorul posterior cu patru tobe de esapament. De cealalta parte a portierelor, meniul interior cuprindea volan in trei spite si scaune sport.

Relansata in urma cu aproximativ patru ani, familia de modele Jaguar XF a renuntat la propulsoarele V8, clientii celei mai noi generatii a automobilului care concureaza cu Audi A6, BMW Seria 5 si Mercedes E-Class fiind nevoiti sa se multumeasca cu motoare in cel mult sase cilindri.

In "memoria" vechiului XFR, un canal de Youtube a realizat un scurt film ce ne arata super-sedanul cu compresor mecanic si 510 cai putere in actiune, pe Autobahn. Exista chiar si un al doilea astfel de material, care surprinde modul in care masina accelereaza de la 100 la 200 de kilometri pe ora pe aceeasi portiune fara limita de viteza a celebrei autostrade.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 19 Noiembrie 2019