Ultimul Ferrari V12 aspirat debuteaza cu 800 CP sub capota si... un nume super-stupid

Ultimul Ferrari V12 aspirat debuteaza cu 800 CP sub capota si... un nume super-stupid
  • Ferrari prezinta noul model 812 Superfast
  • Sub capota regasim un V12 de 6.5 litri si 800 CP
  • Viteza maxima depaseste 340 kilometri pe ora
Distribuie pe Facebook

Ferrari a dezvaluit in urma cu numai cateva momente primele fotografii si informatii oficiale ale noului 812 Superfast, ultimul model din istoria companiei echipat cu un motor V12 aspirat daca este sa dam crezare zvonurilor din industrie.

In timp ce majoritatea producatorilor normali la cap vor sosi acompaniati de cele mai eficiente modele ale lor, italienii de la Ferrari au de gand sa aduca in cadrul Salonului Auto desfasurat luna viitoare la Geneva cel mai puternic si mai rapid produs de serie din istoria companiei.

Vorbim, mai exact, despre noul... 812 Superfast, un super-GT capabil sa accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe ora in doar 2.9 secunde multumita propulsorului ascuns sub capota: un V12 aspirat natural - ultimul, conform zvonurilor, de 6.5 litri si aproximativ 800 de cai putere.

Ferrari 812 Superfast

Ferrari 812 Superfast

Acelasi automobil italian de inalta performanta mai anunta, de asemenea, si o transmisie DCT cu sapte rapoarte, un sistem de directie integrala, o viteza de top de peste 340 km/h, dar si un cuplu maxim de 718 Nm sau o distributie a masei de 1.525 de kilograme de 46 / 53% (fata / spate).

Servodirectia electrica oferita pentru prima oara in istoria companiei Ferrari, dar si flaps-urile active de la nivelul partii frontale completeaza in cele din urma lista cu ingrediente magice a celui mai puternic si mai rapid produs de serie din istoria companiei Ferrari, modelul 812 Superfast.

Din punct de vedere estetic, premiera italienilor pentru editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva se prezinta ca fiind o evolutie a actualului F12berlinetta, cu mentiunea ca liniile si formele caroseriei in doua portiere au primit mai multe modificari pentru un plus de agresivitate.

Tot peste un plus de agresivitate dam si la interior, acolo unde noul Ferrari 812 Superfast propune o plansa de bord redesenata de la zero si caracterizata, spre deosebire de modelul F12berlinetta despre care discutam anterior, de numai doua guri de ventilatie la nivelul consolei centrale.

Ferrari 812 Superfast

Ferrari 812 Superfast

Ferrari 812 Superfast

Ferrari 812 Superfast

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Ferrari 812 Superfast
mai multe