Un alt Lotus special: Exige S Type 72

Un alt Lotus special: Exige S Type 72
Editiile limitate sunt intotdeauna ceva interesant si iesit din comun. Mai ales atunci cand celebreaza un model sau un eveniment special. In cazul de fata, cea mai de succes masina de F1 din istorie, Lotus Type 72.
Distribuie pe Facebook
Pentru a onora asa cum se cuvine acest monopost, Exige S Type 72 a fost imbracat in haine de gala, in negru si auriu. Exact aceeasi combinatie pe care Lotus-ul Type 72 a "purtat-o" intre anii 1970-1975, cand a castigat nu mai putin de 20 de Grand Prix-uri. Interiorul a fost, de asemenea, atent personalizat si vine acum cu un set de scaune sport in negru si cusatura aurie.

Un alt Lotus special: Exige S Type 72

Sub capota se ascunde un motor supraalimentat ce impinge modelul britanic pana la o viteza maxima de 233 km/h. Asta dupa ce accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 4.7 secunde. Si cam asta-i tot. Daca nu am avea si o lista de optionale, ce include aer conditionat, LSD (Limited Slip Differential) si magicul Performance Pack (cresterea puterii pana la 240 CP, frane performante AP Racing, Lotus variable traction control, Lotus launch control si o priza de aer pentru plafon usor marita).

Un alt Lotus special: Exige S Type 72

Noul Lotus Exige S Type 72 va fi fabricat intr-un numar limitat de exemplare: 20 pentru Marea Britanie, 20 pentru restul Europei si alte cateva pentru Japonia, respectiv alte piete. Preturile? 35.995 lire sterline in UK si 40.332 euro in Europa. Prea scump? Si cu nostalgia de altadata cum ramane?

Un alt Lotus special: Exige S Type 72

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Un alt Lotus special: Exige S Type 72
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 24 Decembrie 2009