Un britanic le-a cerut celor de la Ferrari sa ii creeze un 458 Speciale numai pentru el. Si au acceptat

Un britanic le-a cerut celor de la Ferrari sa ii creeze un 458 Speciale numai pentru el. Si au acceptat
  • Ferrari a creat 458 MM Speciale pentru un client britanic
  • Motorul a ramas la fel, dar unele detalii ale caroseriei au fost complet redesenate
  • Nu este primul exemplar unicat produs de compania italiana
Distribuie pe Facebook

Inginerii de la Ferrari au creat pentru un client britanic ,care a dorit sa ramana anonim, un model unic bazat pe 458 Speciale

Cine a spus ca banii cumpara totul, a avut relativ dreptate. Poate o sa incepeti cu eternele clisee ca "banii nu cumpara fericirea sau sanatatea", dar noi ne referim aici strict la masini. Si oare cati bani sa ai sa le ceri celor de la Ferrari sa-ti faca un model doar pentru tine? Multi, presupunem.

Ultimul exemplu poarta numele de 458 MM Speciale si a fost dezvoltat de Ferrari Styling Center si departamentul dedicat proiectelor custom, din cadrul Ferrari.

Ferrari 458 Speciale MM 1/1

Daca motorul a ramas acelasi V8 aspirat de 4497 cc si 597 de cai putere de pe 458 Speciale, exteriorul a suferit unele schimbari majore.

Deoarece clientul a cerut linii mai dramatice si un parbriz modelat sub forma unui vizor, constructorul din Maranello i-a respectat dorintele pana in cele mai mici detalii. Efectul de vizor a fost obtinut prin vopsirea stalpilor din fata in negru.

Barele fata si spate sunt din fibra de carbon, iar restul caroseriei din aluminiu. Prizele de aer de pe lateral au fost si ele redesenate, fiind acum mai proeminente, iar spatele a fost complet redesenat, imprumutand anumite detalii de la 488GTB sau F12.

Ferrari 458 Speciale MM 1/1Ferrari 458 Speciale MM 1/1

Deasemenea, jantele au fost restilizate, iar caroseria a fost vopsita in culoarea Bianco Italia, cu o dunga care evoca steagul italiei pe mijloc. Interiorul a fost imbracat in piele Ciocolato, iar un sistemul audio a fost si el imbunatatit.

Pretul nu a fost dezvaluit, dar este usor de inteles ca asemenea "favoruri" nu vin ieftine.

De-a lungul anilor Ferrari a mai construit modele unice precum SP12EC bazat pe Ferrari 458 Italia pentru cantaretul Eric Clapton, Ferrari Sergio creeat pentru SBH Royal Auto Gallery din Emiratele Arabe Unite, sau modelul Ferrari FX creeat in 1994 pentru nepotul Sultanului din Brunei, Printul Abdul Hakeem.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 31 Mai 2016