Un nou record pentru Koenigsegg. REGERA a facut repriza 0-400-0 km/h in doar 31.49 secunde

  • A ajuns la 400 km/h in 22.87 secunde
  • Sistem de propulsie hibrid
  • Vechiul record ii apartinea lui Agera RS
Distribuie pe Facebook

Suedezii de la Koenigsegg si-au batut propriul record pentru repriza 0-400-0 km/h, stabilit in urma cu doi ani cu o Agera RS. Noua performanta ii apartine modelului Regera si este de-a dreptul impresionanta.

In urma cu doi ani, francezii de la Bugatti sustineau ca nu sunt interesati de stabilitarea unui record mondial de viteza cu Chiron. In schimb, brand-ul din Molsheim a reusit o performanta impresionanta cu hypercar-ul de 1.500 CP si anume realizarea reprizei 0-400-0 km/h in 42 de secunde.

Koenigsegg Regera

La scurt timp insa a venit raspunsul Koenigsegg, un Agera RS reusind atunci sa efectueze acelasi test in 36.44 secunde. Suedezii au revenit mai apoi asupra recordului, pe care l-au imbunatatit cu peste 3 secunde atunci cand au dus acelasi Agera RS in Nevada.

Koenigsegg Regera

Darulam pe repede-inainte pana in prezent cand recordul pentru repriza 0-400-0 km/h a fost din nou doborat. De fapt a fost imbunatatit pentru ca reusita trebuie trecuta tot in contul Koenigsegg.

Koenigsegg Regera

Cu pilotul de teste Sonny Persson la volan, un exemplar Regera a ajuns la 400 km/h cu plecare de pe loc in 22.87 secunde (1613.2 metri) si inapoi la 0 km/h in alte 8.62 secunde. Rezulta asadar ca hypercar-ul echipat cu transmisia inovatoare Direct Drive (o singura treapta de viteza) dezvoltata de Christian von Koenigsegg a reusit aceasta performanta in 31.49 secunde.

Koenigsegg Regera

Sistemul de propulsie al modelului suedez este compus dintr-un motor V8 twin-turbo de 5.0 litri si trei motoare electrice care dezvolta impreuna peste 1500 de cai putere si 2.000 Nm cuplu.

Koenigsegg Regera

Koenigsegg Regera

Koenigsegg Regera

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Koenigsegg Regera
mai multe