Un Rolls-Royce unic in lume care a costat $6 milioane se vinde la mai putin de jumatate de pret

Un Rolls-Royce unic in lume care a costat $6 milioane se vinde la mai putin de jumatate de pret
  • Motorul este un V12 original de 435 cp
  • Scaunele fata au fost mutate mai in spate
  • Pretul a ajuns la o treime din cel initial
Distribuie pe Facebook

In 2008, un personaj putred de bogat s-a gandit ca are nevoie de un Rolls unic in lume. Asa ca a vorbit cu cei de la Rolls-Royce sa-i faca o masina cum nu mai are nimeni. La randul lor, englezii au luat legatura cu Pininfarina. Si asa s-a nascut unicul Hyperion produs vreodata, o masina bazata pe Phantom Drophead Coupe.

Sa spunem ca ajungi la Villa d'Este si admiri masinile venite la concursul de eleganta. Te gandesti ca nu prea iti place nimic, asa ca ai vrea ceva special, ceva ce nu mai are nimeni. Undeva, departe, vezi proaspatul lansat Rolls-Royce Drophead Coupe, o masina cu 4 locuri, si te gandesti ca este o baza buna pentru ideile tale... Asa ca te duci, te tocmesti si achiti avansul din suma totala, adica 6 milioane de dolari.

Rolls-Royce Hyperion

Peste cateva luni iti este livrata masina unica in lume, numita Rolls-Royce Hyperion. Cu o caroserie realizata integral de Pininfarina, alungita, eleganta, rotunda, ca niciun alt Rolls din univers. Esti fericit, mandru, te simti special ca nu mai are nimeni o masina ca a ta. Sub capota zace un motor V12 de 6,75 litri care produce 435 cp si accelereaza impreuna cu masina pana la 100 km/h in doar 5,7 secunde. Cutia automata si tehnologia de la bord, inclusiv elementele de confort si aroganta, fac din aceasta masina una extrem de speciala si valoroasa.

Rolls-Royce Hyperion

Interesant este ca Pininfarina a realizat aceasta masina din fibra de carbon, lucru nemaintalnit la Rolls-Royce. Si mai ciudat este ca cele doua scaune din fata au fost mutate mai in spate, pentru un confort suplimentar, iar scaunele din spate au fost anulate. Chiar si asa, se pare ca nimeni nu s-a bucurat de aceasta masina de-a lungul vietii sale scurte de numai 8 ani, deoarece se pare ca are la bord... 0 kilometri. E clar: Hyperion a fost cumparata ca investitie, prezenta doar la evenimente si expozitii, nu pentru plimbari...

Rolls-Royce Hyperion

Din pacate, spre deosebire de masinile cu adevarat de colectie, cele clasice si rare, pretul acestui Rolls, fie el si unic, nu a crescut. De fapt, a scazut vertiginos. Pentru ca masina este de vanzare de mai bine de doi ani, la un dealer din Emiratele Arabe Unite, iar pretul a tot scazut. Recent, ultima rectificare a pretului pentru acest unic Rolls-Royce Hyperion a ajuns la numai 1,9 milioane de dolari. Adica o treime din cel platit initial de posesor... Pesemne ca automobilele facute custom pentru cineva anume nu prea au cautare in randul colectionarilor care doresc masini originale sau, macar sa fie facute custom pentru ei...

Distribuie pe Facebook
mai multe