Un sofer din Cluj are de acum un Aston Martin Vanquish de 280.000 de Euro

Un sofer din Cluj are de acum un Aston Martin Vanquish de 280.000 de Euro
  • Masina are un motor V12 de 575 cp
  • Pretul de lista este de 280.000 Euro
  • Automobilul a fost comandat cu specificatii personalizate
Distribuie pe Facebook

In Romania, clientii care isi permit autoturisme premium de calitate nu sunt foarte multi. Insa cei care stiu sa aprecieze masinile rafinate si puternice sunt si mai putini. Este si cazul unui client din Cluj-Napoca ce si-a cumparat zilele astea un Aston Martin Vanquish 2014.

Un om de afaceri din Cluj-Napoca ce si-a cumparat anul trecut un Mercedes-Benz SLS 63 AMG GT in valoare de 250.000 de Euro a comandat anul acesta de la reprezentanta din Viena un Aston Martin Vanquish. Masina a fost realizata la comanda in cele mai mici detalii si a avut un pret de lista de 280.000 de Euro.

Aston Martin Vanquish este modelul de varf al producatorului britanic si ascunde sub capota un motor V12 de 575 cp. Caroseria este de tip GT cu numai 2 locuri sau 2+2 locuri optional, realizata din aluminiu, aliaj de magneziu si fibra de carbon. Cu o lungime de 4,72 metri, o latime de 2,067 metri si o inaltime de numai 1,29 metri, masina sport-coupe are o greutate destul de semnificativa de 1739 kilograme. Chiar si asa, performantele sunt destul de bune pentru un automobil de strada cu care poti circula fara probleme si intr-un confort suprem in orice conditii, chiar si pe strazile patriei noastre: 4.1 secunde pana la 100 km/h si un top speed de 295 km/h.

Franele sunt compuse din discuri carbon-ceramice cu o durata lunga de viata, suspensia este din aluminiu reglabila in functie de conditiile de drum: Sport, Normal, Track mode. Asadar, in caz ca posesorul clujean doreste sa traga o fuga pe Nurburgring cu masina, o poate face fara emotii, stiind ca din fabrica acest Vanquish vine cu tot ce trebuie pentru viteza pe traseu.

Insa motorul este cel mai impresionant. Un V12 cu 48 de valve de 6000 cmc aspirat care produce 575 cp si un cuplu de 620 Nm, cuplat la o transmisie secventiala Touchtronic cu 6 rapoarte montata in mijlocul puntii spate pentru un echilibru perfect al masinii. Evident, nu lipseste diferentialul cu alunecare limitata care transmite puterea in mod egal catre rotile incaltate cu pneuri performante Pirelli P Zero 255/35/ZR20 pe fata si 305/30/ZR20 pe spate.

Printre alte bunatati pe care fericitul proprietar din Cluj le-a vrut pe masina se numara si sistemul audio Bang und Olufsen care este printre cele mai performante in domeniul calitatii si puterii de pe piata. Insa aceasta masina parca merita sa fie condusa mai degraba cu geamurile lasate, pentru a asculta sunetul evacuarii care canta per armonii de 12 pistoane. Speram sa o putem vedea si noi candva in vizita la Bucuresti, deoarece in prezent este singurul Vanquish din tara noastra.

Aston Martin Vanquish

Aston Martin Vanquish

Aston Martin Vanquish

Aston Martin Vanquish

Aston Martin Vanquish

Aston Martin Vanquish

Aston Martin Vanquish

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Aston Martin Vanquish
mai multe