Un student din China a lansat Supercarul electric de $5000

Un student din China a lansat Supercarul electric de $5000
  • Masina are un motor electric
  • Pretul total al proiectului a fost de sub $5000
  • Viteza maxima este de 60 km/h
Distribuie pe Facebook

Daca iti plac masinile atat de tare incat sa vrei sa-ti faci propriul model, banii nu trebuie sa fie o problema. Pentru ca solutii se gasesc oriunde si oricand. Este si cazul unui student din China care a realizat propriul supercar electric cu mai putin de 5000 de dolari.

Chen Yinxi este un student in varsta de 27 de ani din China. El a realizat acasa un supercar 100% electric care a fost prezentat la HIAIE, adica editia din 2015 a evenimentului numit Hainan International Automotive Industry Exhibition. In total, masina i-a luat tanarului mai putin de 7 luni pentru a fi realizata de la zero, iar rezultatul finit nu este deloc unul pe care sa-l treci cu vederea. Mai ales ca discutam de un proiect unic si plin de personalitate, cu multe elemente pe care nu le mai vezi la alte masini moderne.

Chen este un student specializat pe inginerie auto si are o afinitate pentru designul futurist. Interesant este faptul ca, in ciuda familiei sale destul de instarita, el a realizat proiectul din banii personali, dorindu-si un viitor in acest domeniu de unul singur, fara ajutor din partea celor apropiati. Si primul pas facut de acest tanar chinez a fost deja facut, dupa ce a realizat aceasta creatie extrem de interesanta.

Supercar China

Masina, care momentan nu are un nume special, seamana la prima vedere cu un vehicul performant din viitor. Adica designul, desi e realizat de un chinez, nu pare nici ceva copiat, nici ceva urat cu proportii inegale sau forme ciudate. In ciuda interiorului banal, care nu a fost dus la rang de supercar, exteriorul arata foarte bine, iar ceea ce iese cu adevarat in evidenta este sistemul portierelor de tip foarfeca, sistem care insa nu a mai fost intalnit pana acum la nicio masina de serie.

La fel de interesant este si faptul ca masina este 100% electrica. Dar, pentru ca investitia a fost una minima, majoritatea banilor ducandu-se pe mulajele cu care a realizat caroseria din plastic, pe setul de jante si pe motorul electric, propulsia e asigurata de cateva baterii normale de masina, baterii care sunt instalate in partea din spate. Si chiar daca la exterior e un supercar adevarat, in ceea ce priveste performanta, nu putem spune acelasi lucru. Si asta pentru ca aceasta masina rosie atinge numai 60 km/h viteza maxima. Oricum, in acest caz designul este totul, iar motorul electric a fost cea mai ieftina metoda de deplasare. Nu ar strica insa un mic suport din partea unui sponsor pentru ca masina sa fie dezvoltata si sa primeasca un motor pe masura. De ce nu, Tesla, cei care oricum cochetau cu ideea unei masini si mai performante, care sa fie impinsa la peste 350 km/h multumita acumulatorilor.

Supercar China

Supercar China

Supercar China

Distribuie pe Facebook
mai multe