Urmatorul Mercedes E63 AMG ar putea avea 600 de cai putere

Urmatorul Mercedes E63 AMG ar putea avea 600 de cai putere
  • Noul Mercedes E63 AMG va fi lansat in cursul anului 2016
  • Modelul german ar putea ascunde sub capota un total de 600 CP
  • De livrarea puterii se va ocupa o cutie automata cu 9 trepte
Distribuie pe Facebook

Chiar daca nu va ajunge in showroom-urile Mercedes-Benz mai devreme de anul viitor, vestile cu privire la urmatorul E63 AMG au inceput deja sa ia cu asalt internetul.

Echipat cu un V8 bi-turbo ce dezvolta pana la 585 de cai putere si capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in numai 3.6 secunde, actualul E63 AMG ocupa un loc fruntas in topul celor mai performante automobile ale planetei.

Chiar si asa, germanii de la Mercedes-Benz nu au de gand sa se opreasca aici, urmatoarea generatie a super-modelului de clasa mare din Stuttgart promitand sa puna pe tava un set de cifre, numere si valori chiar mai impresionante de-atat.

Sau cel putin asta sustin jurnalistii Autocar, care (se pare ca) citeaza surse din interiorul companiei atunci cand precizeaza ca noul Mercedes E63 AMG va gazdui in compartimentul motor undeva in jurul a 600 de cai putere.

Conform aceleiasi surse, urmatoarea generatie a super-modelului de clasa mare din Stuttgart va renunta la V8-ul de 5.5 litri anterior mentionat, sursa performantelor constand de-aceasta data in proaspat lansata unitate bi-turbo de patru litri.

Dupa cum probabil iti aduci deja aminte, aceeasi unitate bi-turbo de patru litri si cu opt cilindri in V propulseaza inclusiv noile C63, respectiv AMG GT, insa in nici una dintre cele doua situatii puterea maxima nu depaseste 510 CP.

Revenind la urmatorul Mercedes E63 AMG, se pare ca lista cu bunatati va fi completata de o transmisie automata cu noua rapoarte, in timp ce sistemul de tractiune spate ar putea disparea complet din peisaj. Ne asteapta, cel mai probabil, si un minus de greutate.

Si totusi, performantele vor reprezenta doar o mica parte din meniul oferit de viitoarea generatie a super-modelului de clasa mare din Stuttgart, pachetul tehnologic reprezentand un alt atu al automobilului german.

Dupa cum precizam si anterior, urmatorul Mercedes E63 AMG va fi prezentat oficial in cursul anului 2016, la cateva luni de la debutul versiunii standard - care a fost programat pentru Salonul Auto International de la Detroit din luna ianuarie.

Noul Mercedes E63 AMG - Poze Spion

Noul Mercedes E63 AMG - Poze Spion

Noul Mercedes E63 AMG - Poze Spion

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 10 August 2015