Va fi produsa din nou dupa o pauza de 25 de ani. Versiunea moderna va oferi un motor cu 10 cilindri

Va fi produsa din nou dupa o pauza de 25 de ani. Versiunea moderna va oferi un motor cu 10 cilindri
  • Italienii vor sa ofere o versiune moderna a lui De Tomaso Pantera
  • Noul automobil ar urma sa fie construit de ARES Design in Modena
  • Platforma, motorul si cutia vor proveni de la modelul Lamborghini Huracan
Distribuie pe Facebook

O companie auto din Italia planuieste sa readuca la viata celebra masina De Tomaso Pantera. Primele exemplare ar urma sa ajunga la clienti incepand cu a doua jumatate a anului 2018.

Urmasul modelului Mangusta, De Tomaso Pantera a fost lansat pe piata chiar la inceputul anilor '70, in 1971. Productia automobilului de origine italiana a durat mai bine de doua decenii, pana in 1992, cand de pe portile uzinei a iesit exemplarul cu numarul 7.260.

Astazi, la aproximativ 25 de ani de la momentul respectiv, o alta companie din Cizma a dezvaluit ca vrea sa reporneasca productia celebrei sportive. ARES Design, caci despre aceasta marca este vorba, a si anuntat cum planuieste sa duca la bun sfarsit sarcina cu pricina.

Project Panther

Conform comunicatului publicat in urma cu doar cateva momente, versiunea moderna a modelului De Tomaso Pantera va imprumuta platforma din aluminiu si carbon a italianului Lamborghini Huracan. De la automobilul din Sant'Agata Bolognese vor veni si altele.

Printre acestea, motorul V10 de 5.2 litri, cutia automata cu dublu ambreiaj si chiar sistemul de tractiune integrala. Caroseria in doua portiere va avea parte, in schimb, de propria personalitate, urmand a combina numeroase elemente retro cu detalii stilistice de ultima ora.

Nu exista la acest moment niciun fel de informatie oficiala despre interiorul noului De Tomaso Pantera, sefii ARES Design preferand sa vorbeasca despre alte subiecte. Inclusiv despre cum productia sportivei in cauza se va de derula in orasul italian Modena.

Totodata, compania din Cizma a mai precizat si ca primele exemplare vor ajunge la clienti incepand cu a doua jumatate a lui 2018. Intre timp, versiunea moderna a modelului desenat mai intai de Ghia si apoi de Gandini este supusa testelor aerodinamice si de siguranta.

Project Panther

Project Panther

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 12 Decembrie 2017