Vestea pe care o asteptau fanii noului M5. Pachetul Competition vine in curand cu mai multi cai

Vestea pe care o asteptau fanii noului M5. Pachetul Competition vine in curand cu mai multi cai
  • Noul BMW M5 va primi un pachet Competition
  • Acesta s-a dovedit un succes in cazul lui M3 si M4
  • Puterea unitatii V8 urmeaza sa creasca cu 10-15 cai
Distribuie pe Facebook

Constructorul bavarez de automobile a sugerat ca noul M5 va primi in curand mult-asteptatul pachet Competition. La fel ca si in cazul celorlalte doua modele din gama, M3 si M4, acesta va aduce cateva imbunatatiri estetice dar si o crestere minora de putere.

Dupa ani de dezvoltare si o perioada lunga de promovare, BMW a lansat in vara acestui an noua generatie M5. Pe langa elementele specifice gamei M, sedan-ul de performanta mai beneficiaza de o tractiune integrala xDrive inteligenta dar si de un propulsor V8 biturbo de 4.4 litri.

BMW M5

Acesta dezvolta 600 de cai putere intre 5.600 rpm si 6.700 rpm, dar si un cuplu maxim de 750 Nm disponibil intre 1.800 si 5.600 rotatii pe minut. Ei bine, potrivit celor mai recente zvonuri si mai ales sugestii venite din partea brand-ului bavarez, noul M5 se pregateste sa devina si mai tare decat este in acest moment.

BMW M5

De acest lucru se va ocupa pachetul Competition, care s-a dovedit a fi un succes rasunator in cazul modelelor M3 si M4. Mai exact, oficialii BMW sustin ca in anumite piete, 80% dintre vanzarile acestora sunt asigurate de versiunile Competition Package. Asadar, este simplu de inteles de ce nemtii vor sa-l recalibreze si pentru M5.

BMW M5

Vestea buna este ca lansarea oficiala va avea loc "in viitorul nu prea indepartat, cel putin teoretic" si ca "acesta este mai aproape decat credeti". Chiar si CEO-ul diviziei de performanta M, Frank van Meel, afirma ca "Ideea este sa fie mai bun decat predecesorul sau si decat competitia. Vrem sa ridicam nivelul."

BMW M5

Imbunatatirile exacte aduse de acesta sunt deocamdata necunoscute, insa in cazul lui M3 si M4, pachetul Competition propune jante de 20 de inch cu design unic, sistem de evacuare M cu iesiri negre, detalii de culoare neagra Individual Shadow pe ici pe colo, si desigur, cativa cai putere in plus pentru unitatea cu sase cilindri in linie. In cel mai bun caz, M5-ul va primi intre 10 si 15 cai putere.

Distribuie pe Facebook
mai multe