Viitorul Mercedes cu motor din Formula 1 va avea nevoie de un propulsor nou la fiecare 50.000 km

Viitorul Mercedes cu motor din Formula 1 va avea nevoie de un propulsor nou la fiecare 50.000 km
  • Noul Mercedes Project One promite un sistem de propulsie imprumutat din Formula 1
  • Sub capota vom regasi patru motoare electrice si o motorizare V6 turbo de 1.6 litri
  • Unitatea pe benzina se va tura pana la 11.000 rpm si va avea o durata de viata de 50.000 km
Distribuie pe Facebook

Informatia a fost facuta publica de Tobias Moers, seful diviziei AMG, de la care mai aflam ca fiecare exemplar al masinii germane va costa aproximativ 2.275 milioane de euro - fara taxe.

Versiunea decapotabila a noului E-Class Coupe sau editia limitata Maybach G650 Landaulet nu sunt singurele surprize pregatite de Mercedes pentru editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva.

Pe langa lansarea respectivelor modele, producatorul german a mai profitat de evenimentul anterior mentionat inclusiv pentru a scoate la iveala si alte detalii oficiale cu privire la viitorul Project One.

Conform afirmatiilor lui Tobias Moers, mult anticipata masina va fi construita in numai 275 de exemplare, fiecare disponibil la vanzare in schimbul unei sume nete de aproximativ 2.275 milioane de euro.

De asemenea, oricare dintre aceste automobile de strada va ascunde sub capota un sistem de propulsie imprumutat de la monoposturile din Formula 1, cu o motorizare V6 turbo de 1.6 litri in prim plan.

Unitatea pe benzina se va tura pana la 11.000 de rotatii per minut, mai spune seful diviziei AMG, si va avea o durata de viata limitata, dupa cum se intampla de altfel si in cazul masinilor din Marele Circ.

Intr-o alta ordine de idei, unitatea pe benzina ce va pune in miscare - alaturi de alte patru motoare electrice, viitorul Mercedes Project One va trece prin reparatii capitale la fiecare 50.000 de kilometri parcursi.

Ramane inca un mister daca aceasta operatiune este inclusa in pretul de 2.275 milioane de euro despre care discutam anterior sau clientii vor fi nevoiti sa scoata din buzunare o alta suma halucinanta de bani.

Tot prin intermediul declaratiilor facute de Tobias Moers cu ocazia Geneva International Motor Show 2017 mai aflam si ca modelul german va adopta o transmisie automata cu... un singur ambreiaj.

Ajunsi la final, trecem inca o data in revista informatiile oficiale potrivit carora sistemul de propulsie imprumutat de la monoposturile din Formula 1 va dezvolta o putere maxima de peste 1.000 CP.

Si, totodata, zvonurile care anunta o premiera mondiala a viitorului Mercedes Project One chiar in toamna acestui an, cu ocazia Salonului Auto programat sa se desfasoare la Frankfurt intre 14 si 27 septembrie.

Mercedes Project One - Prima poza

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 13 Martie 2017