Vin vremuri negre pentru nemti. Britanicii pregatesc un sedan de 600 CP care sa lupte cu BMW M3 si Mercedes C63

Vin vremuri negre pentru nemti. Britanicii pregatesc un sedan de 600 CP care sa lupte cu BMW M3 si Mercedes C63
  • Jaguar publica primele detalii ale noului XE SV Project 8
  • Automobilul britanic ofera un V8 de cinci litri si 600 CP
  • Productia modelului respectiv este limitata la 300 exemplare
Distribuie pe Facebook

Urmatoarea masina a britanicilor de la Jaguar va fi un rival de 600 de cai putere pentru BMW M3 si Mercedes C63 AMG, potrivit celor mai noi informatii oferite de oficialii companiei din Whitley, Coventry.

Dupa ce au readus pe piata modelul X-Type - sub forma unui XE construit pe o platforma din aluminiu cu tractiune spate, ce este drept, britanicii de la Jaguar se pregatesc acum sa ii ofere acestuia inclusiv sansa de a concura cu versiunile de inalta performanta ale concurentilor sai germani.

Proiectat de specialistii diviziei de operatiuni speciale SVO, care se fac vinovati si de realizarea variantei SVR a modelului Range Rover Sport, viitorul automobil al companiei din Whitley, Coventry va fi comercializat sub indicativul XE SV Project 8 si va avea parte de 600 CP.

Jaguar XE SV Project 8

Sursa de provenienta a puterii maxime, demna mai degraba de o sportiva marca Ferrari sau Lamborghini decat de o masina britanica in patru usi, o va reprezenta un propulsor supraalimentat cu opt cilindri in V si capacitate de cinci litri, potrivit informatiilor disponibile momentan.

Respectiva unitate va lucra cel mai probabil alaturi de o cutie automata cu opt rapoarte, oficialii companiei din Whitley, Coventry preferand sa tina sub lacat acest detaliu pana la Festivalul de Viteza de la Goodwood, acolo unde va avea loc premiera mondiala a noului XE SV Project 8.

Intr-un final, despre viitorul automobil de inalta performanta al companiei Jaguar mai putem spune in prezent si ca va fi produs intr-o editie limitata la numai 300 exemplare, spre deosebire de rivalii sai directi de la BMW (M3), Mercedes (C63 AMG) si, de ce nu, Alfa Romeo (Giulia QV).

Finalul ne pune fata in fata cu primele fotografii de presa ale noului XE SV Project 8, care scot la iveala o parte frontala dominata de prize uriase de aer, extensii proeminente pentru aripile si pragurile laterale, plus o evacuare cu patru iesiri sau un eleron supradimensionat pentru portbagaj.

Jaguar XE SV Project 8

Jaguar XE SV Project 8

Jaguar XE SV Project 8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Jaguar XE SV Project 8
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 26 Mai 2017