Volvo a dat tonul. O noua companie auto europeana ia in calcul mutarea productiei in China

Volvo a dat tonul. O noua companie auto europeana ia in calcul mutarea productiei in China
  • Compania Lotus ajunge pe mainile chinezilor de la Geely
  • Acestia ar putea muta productia din Europa in Asia
  • Exista mari sanse ca noile modele sa aiba motoare electrice
Distribuie pe Facebook

Decizia Volvo de a muta productia unui model din Europa in China nu a ramas fara ecou. Tot mai multe companii auto iau in calcul o astfel de miscare.

Chiar daca a fost prima, Volvo nu va mai ramane pentru mult timp singura marca auto cu un model asamblat in China si vandut apoi pe pietele din Europa.

Vantul schimbarii ar putea 'lovi' inclusiv compania Lotus, despre care se spune ca va ajunge in perioada urmatoare de timp in portofoliul celor de la Geely.

In cazul in care zvonurile se vor adeveri, mutarea productiei din Norfolk in Asia va avea ca efect direct reducerea costurilor si, totodata, cresterea profitului.

Printre planurile de viitor pe care oficialii Geely le au pentru compania Lotus se mai numara si adoptarea propulsiei electrice sau folosirea unor materiale usoare.

Mult mai curios este insa ce se va alege de planurile conducerii marcii auto britanice de a lansa pe piata un SUV capabil sa concureze cu Porsche Macan.

Dupa cum stie deja o lume intreaga, compania Lotus a fost fondata la inceputul anilor '50, iar de atunci si pana in prezent a avut mai multi proprietari.

A trecut pe la General Motors si Romano Artioli - omul care a cumparat Bugatti inainte sa ajunga in curtea VW, pentru ca ulterior sa devina parte a Proton.

Sub conducerea malaezienilor, compania Lotus a avut nevoie de aproximativ doua decenii pentru a inregistra profit, minunea fiind consemnata abia anul acesta.

La sfarsitul lunii mai, Geely a anuntat cumpararea a 49.9 procente din Proton si, totodata, achizitionarea unui procent de 51% din actiunile marcii auto britanice.

Tranzactia va fi completata in urmatoarele trei luni si, odata incheiata, va transforma Lotus in ruda (cel putin la nivel de grup) a companiei Volvo.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 26 Iunie 2017