VW vrea un record mondial de viteza la Bonneville. Puterea incredibila stoarsa de nemti dintr-un motor de 2 litri

  • Volkswagen vrea un record mondial de viteza la Bonneville
  • Masina este o Jetta cu motor de 2.0 litri TSI
  • Trebuie sa atinga peste 335 de km/h
Distribuie pe Facebook

Dupa recordurile stabilite pe celebrele urcari de la Pikes Peak si Goodwood Festival of Speed, Volkswagen mai vrea o performanta cu care sa se laude in fata rivalilor: un record mondial de viteza pe pista de sare de la Bonneville.

La finalul lunii iunie, Volkswagen stabilea un nou record absolut pe celebra urcare de la Pikes Peak cu extremul I.D R Pikes Peak, un vehicul 100% electric cu tractiune spate si 680 de cai putere. Masa proprie este de numai 1.100 de kilograme, astfel ca repriza 0-100 de km/h dureaza numai 2.25 secunde.

Volkswagen Jetta Bonneville

Cateva saptamani mai tarziu, constructorul german a repetat isprava, stabilind un nou record mondial pentru masinile electrice, de aceasta data pe urcarea de la Goodwood unde a trecut linia de sosire in doar 43.05 secunde.

Volkswagen Jetta Bonneville

Volkswagen mai vrea inca o performanta cu care sa le scoata ochii rivalilor, iar pentru asta se intoarce in Statele Unite ale Americii. Mai exact in statul Utah, acolo unde se afla legendara pista de sare de la Bonneville.

Volkswagen Jetta Bonneville

Nemtii vor sa stabileasca un record mondial de viteza pentru vehiculele modificate, iar masina cu care vor sa faca asta este o Jetta de ultima generatie, cu motor de 2.0 litri TSI sub capota. Impresionant este ca nemtii au reusit sa stoarca "mai mult de 500 de cai putere" din unitatea cu patru cilindri.

Volkswagen Jetta Bonneville

Pentru a dobori recordul, masina trebuie sa atinga peste 335 de km/h, tocmai de aceea o greutata cat mai scazuta si o aerodinamica excelenta sunt mai mult decat necesare. Jetta Bonneville le are pe amandoua.

Volkswagen Jetta Bonneville

Printre modificari se mai numara un sasiu coborat, interior golit, cusca de protectie, roti speciale pentru pista de sare, un diferential cu alunecare limitata pentru aderenta maxima si doua parasute pentru franare.

Volkswagen Jetta Bonneville

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Volkswagen Jetta Bonneville
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 8 August 2018