Black is the new Blue: Golf 4 GTi by Narcis

Black is the new Blue: Golf 4 GTi by Narcis
Actualul Golf4 nu ar fi aparut nicicand in scena daca Narcis nu ar fi avut pe lista de "antecedente" un Golf2. L-a refacut complet - de la motor pana la ultimul surub din interior, dupa care si-a dorit ceva mai mult. Si ... uite-asa a ajuns in mana sa Golf4-ul de astazi - Daca n-ar fi, nu s-ar povesti!
Distribuie pe Facebook

La baza un 1,8T de 350 cp, Golful a fost achizitionat de Narcis in anul de gratie 2007, din Germania. Stia exact ce vroia si a si gasit ceea ce cauta: o masina turbo pe care sa o doteze cu un blow off, pentru un sunet demn de "The fast and the furious".

Black is the new Blue: Golf 4 GTi by Narcis


Intre timp, dupa o perioada de documentare, s-a hotarat sa monteze Golfului si un soft. Doar presiunea in turbina face legea, nu? A gasit un blow off, un shirt shift, un ceas de presiune turbo si un cold air K&N in SUA, dupa care a fost montat si un intercooler mai mare. Restul pieselor - o turbina k04 si injectoare de Audi S3, le-a gasit in bazarul 4tuning.


Black is the new Blue: Golf 4 GTi by Narcis

Surpriza maxima reprezinta momentul in care Narcis a dus Golful la resoftare - a aflat ca ii trebuie si un debitmetru de S3. A rezolvat, cu rabdare, si acest mic impediment, insa rezultatul final tot nu era suficient de multumitor. Au inceput cautarile dupa o turbina noua!

Tot in Germania a gasit un Garrett GT28RS, dar a completat "setarile" cu noi injectoare, alta pompa de benzina si alt soft. Chetuieli mari, nervi mancati in service, mecanici neinspirati - reteta 100% romaneasca, peste toate acestea Narcis a trecut cu "brio".

Black is the new Blue: Golf 4 GTi by Narcis


Jantele de pe masina le vazuse initial - culmea!, in trafic, montate pe un alt Golf. Evident, n-a reusit sa se tine dupa el, abia mai tarziu a aflat de la niste prieteni unde locuieste proprietarul masinii. Vestea proasta a fost ca nu erau de vanzare decat impreuna cu masina, dar asta s-a "remediat" - intr-o seara Narcis a primit o oferta de nerefuzat pentru jantele de pe Golful lui. In seara urmatoare, la sfatul unui prieten, a mai sunat pentru o ultima oara la proprietarul jantelor la care-i ramasese gandul. Jackpot! Le-a cumparat.

Black is the new Blue: Golf 4 GTi by Narcis

Intradevar, aratau jalnic, insa a gasit o rezolvare si acestui aspect: le-a dus la un foarte talentat mecanic-artist specializat pe reparat, polishat si cromat jante. Dupa doua saptamani, cand le-a ridicat de la el, Narcis nu-si putea crede ochilor - jantele mult visate erau ca noi!

Black is the new Blue: Golf 4 GTi by Narcis

Cat priveste bodykitul, este tot de import SUA - a asteptat doua saptamani dupa el, dar asteptarea a meritat pe deplin. Cu alte cuvinte, in tuning "rabdare" e cuvantul de ordine. Rabdare si perseverenta.

Black is the new Blue: Golf 4 GTi by Narcis

In afara de o alta suspensie, alta planuri de viitor nu exista -"nu as vrea sa o mai 'impopotonez' cu prea multe', marturiseste fericitul proprietar al Golfului. Desigur, Narcis nu exclude posibilitatea scoaterii Golf4-ului la vanzare, in ideea inlocuirii lui cu un GolfMk4 R32. Nu suna rau. De fapt, nu suna deloc rau. Pana la urmatoarea intalnire si, implicit, noul proiect finalizat, ii uram lui Narcis sa-si pastreze aceeasi rabdare, consecventa si pasiune. Felicitari!

Foto: Ciumpi

IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail la office@4tuning.ro! Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Golf 4 GTi by Narcis
mai multe
Publicat în categoria: Masini tunate din Romania DATA PUBLICĂRII: 21 Ianuarie 2010