BMW 323i - Povestea unui BMW cu aere de Motorsport

BMW 323i - Povestea unui BMW cu aere de Motorsport
Un roman si un BMW pe meleaguri suedeze au inceput ca sa tuneze ... Si sa rimeze! Razvan Terme este un tanar de 27 de ani stabilit in Suedia impreuna cu sotia lui, Emilia. Chiar si cu nevasta, tot nu a putut sta deoparte de tuning si masini frumoase. Ba chiar le-a apropiat, facand o masina pe placul sau, asa cum a vrut dintotdeauna.
Distribuie pe Facebook

Masina este un BMW e46 323, pe care a cautat-o mult, deoarece vroia sa masina sa indeplineasca doua criterii - sa fie neagra si cu putini kilometri la bord. "In plus,  un sedan in 4 usi este si practic", spune Razvan.

BMW 323i - Povestea unui BMW cu aere de Motorsport

"Cand am cumparat-o, masina era stock. Avea doar semnalizatoarele albe in fata si niste jante M pe 17. In acelasi an in care am luat masina, am ajuns dintr-o greseala pe site-ul www.e46fanatics.com, o biblie pentru posesorii acestui model. Acolo am cautat idei, am primit si faturi si feedback de la oamenii care deja aveau masinile super, toti de acolo au fost si sunt foarte de treaba, ajutatori.

BMW 323i - Povestea unui BMW cu aere de Motorsport



In primul an am cumparat pachetul Aerodinamic si jante BBS Challenge pe 18, evacuare Eisenmann, faruri xenon cu Angel Eyes si un head-unit cu MP3, dupa care mi-am zis ca masina e gata. Masina a primit si atunci comentarii pozitive, dar intrebarea "Si acuma ce mai pui in ea?" tot revenea. Jantele BBS Challenge devenisera deja prea obisnuite si stiam ca trebuie schimbate.

BMW 323i - Povestea unui BMW cu aere de Motorsport



Din iarna anului 2005 am inceput sa imi formez o idee cum as vrea sa fac masina sa imi placa mie si sotiei mele. Ne-am uitat  impreuna pe site-uri specializate si am inceput sa dau comenzi prin America, Hong Kong si Europa. Capota Vorsteiner GTR de carbon a fost primul exemplar facut de ei, eu am primit prima bucata din Europa, si a treia din lume ca si test. Din Hong Kong am luat portbagajul CSL, din America am cumparat spoilerul fata M3 cu buza de carbon Strassentech, eleronul pe geamul din spate AC Schnitzer carbon si diffuser de sub spoilerul spate AC Schnitzer tot din carbon.

BMW 323i - Povestea unui BMW cu aere de Motorsport

La fel si cu pragurile Hamann GTR. Evacuarea de inox Eisenmann Race 4X70 mm am comandat-o pentru ca sunetul sistemului mi-a placut la nebunie si, din cate stiu eu de pe forumuri, sunt al doilea din lume care are acest sistem pe un 323i. Jantele Breyton Spirit Black 9X19 au fost o alegere usoara, de indata ce acestea au iesit pe piata in octombrie 2005, am stiut ca astea se vor potrivit perfect la culoarea masinii. Le-am incaltat cu anvelope Dunlop SP9000 235/35 ZR19. Tot la exterior am pus si stopurile cu LED care sunt de mare efect si oglinzile laterale de M3. Sub capota nu este nimic modificat deocamdata, in afara de prezenta unui filtru conic K&N.

BMW 323i - Povestea unui BMW cu aere de Motorsport


La interior nu prea am facut multe, doar am schimbat pielea care era negra cu piele de la BMW in doua culori, negru si gri. Am schimbat si volanul cu unul M3 Individiaul, covoare Hamann, schimbator M3 iluminat si pedalier din carbon.

La capitolul sunet am optat pentru un design vazut pe acel forum de mai sus. O incinta de basi din fibra de sticla, construita special pentru 4E46, cu 3 difuzoare de 10'' MB Quart, un amplificator Kicker KX 1200.1 ascuns in spatele incintei, o jante cromata WORK 18'' sub care este plasat inca un amplificator Kicker KX 350.4, iluminata cu neon si LED-uri

BMW 323i - Povestea unui BMW cu aere de Motorsport

Boxele de pe fata sunt ca si subwooferele, MB Quart, iar cele de pe spate sunt Rainbow. Condensatorul insarcinat cu tensiunea sistemului este Stinger. Deocamdata in masina am doar un HU Alpine CDA9855 care da un sunet de calitate, dar la primavara vreau sa imi pun DVD playe rsi 2-3 monitoare in masina.

Am facut masina asta ca sa arate exact cum am vrut eu, nu am tinut cont de parerile altora care imi spuneau sa o las mai jos, sa pun un spoiler mai mare in spate sau sunet mai puternic ca sa o pot duce la show-uri. Am vrut o masina frumoasa, o masina practica, pe care o pot folosi si pe drumurile din Romania. Masina m-a dus in vara asta la mare, prin toata Moldova, prin muntii din Bicaz si pana la Oradea, pe cele mai proaste drumuri posibil.

Ca planuri de viitor, am cateva care trebuie sa le indeplinesc. Ideea este ca masina sa ii ramana sotiei mele cand eu imi voi lua un M3 care va fi modificat la fel de mult ca si acest Sedan. Cu putin timp, ceva mai multa munca si convingere, nu va dura mult pana cand planurile se vor materializa intr-o masina reala, cel putin la fel de frumoasa ca aceasta".

BMW 323i - Povestea unui BMW cu aere de Motorsport

Noi spunem ca nu este usor sa faci un BMW mai frumos, mai "curat" si totodata mai practic ca acest sedan 323 facut de Razvan. Poate ca tot el va reusi cu urmatorul BMW, un M3, pe care asteptam sa-l prezentam cat mai curand posibil.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze BMW 323i
mai multe
Publicat în categoria: Masini tunate din Romania DATA PUBLICĂRII: 29 Octombrie 2009