Candy Cabrio: BMW E30 by KYL

Candy Cabrio: BMW E30 by KYL
Nu da vrabia din mana pentru porumbelul de pe gard. Cam asa suna o zicala populara. Ei bine, dar pentru ca nu suntem la ora de cultura, adaptam totul ca pentru masini. Nu da un E30 Cabrio gata modificat pentru un alt Cabrio recent adus din Germania - Ia-le pe amandoua! Cel putin asa ne sfatuieste Andrei - sau KYL, cum ii spun prietenii.
Distribuie pe Facebook

Anul 2007 l-a gasit pe Andrei in cautarea unei masini. Dupa ce a cutreierat cateva targuri auto, inspiratia l-a impins catre bazarul 4tuning, unde a si gasit un anunt atractiv - un BMW E30 Cabrio negru, destul de modificat pentru acele timpuri. Deci si-a facut bagajele si .. a doua zi era in Arad, sa cumpere masina. Iar de cand s-a intors cu ea in Bucuresti si a fost la prima intalnire No Speed Limit ... a trecut multa vreme, pentru ca astazi e membru al aceluiasi club.

Candy Cabrio: BMW E30 by KYL

Doua luni mai tarziu Andrei a cautat un hardtop pentru masina sa. L-a gasit in Pitesti, iar imediat ce a ajuns acolo s-a intalnit cu vanzatorul la o cafea si un schimb de pareri. Au mers, apoi, impreuna la garaj si ... surpriza! Un BMW E30 Cabrio recent adus din Germania i-a sucit mintile lui Andrei. Atat de tare incat din dorinta de a o modifica dupa bunul sau plac  a ajuns acasa cu doi ursi cabrio, plus un hardtop.

Candy Cabrio: BMW E30 by KYL


Ulterior, E30-ul vechi a iesit din peisaj, iar ceea ce s-a intamplat mai departe e previzibil. Andrei a inceput lucrul la primul, unicul si poate cel mai stilizat ursulet din Romania la ora actuala.

Candy Cabrio: BMW E30 by KYL

Inceputul a fost mai greoi, montarea kitului LSD Universal a durat mai mult decat se preconizase intiat dat fiind ca au aparut din neant multe modificari imposibil de ignorat. Au urmat apoi spoiler fata Seidel, spoiler spate GTS, plus praguri si bandouri M-Technik 2.

Candy Cabrio: BMW E30 by KYL

De asemenea, Andrei a optat si pentru un set de stopuri Tuning Depo, faruri HELLA Smoke, o prelungire capota Bad Boy Look, oglinzi M, o prelungire spoiler fata complet customizata si un set de discuri de frana perforate. Pentru un efect desavarsit, a fost montata si o suspensie sport H&R si un set de jante Kerscher 17'' 11J spate, 9.5J fata.

Candy Cabrio: BMW E30 by KYL

Nici la interior lucrurile nu au capatat forma asa de repede. Dupa tinichigerie, vopsitorie si mecanica a venit randul interiorului. Mai era o saptamana pana la 4TuningDAYS 2008 si o lista intreaga de lucruri "Must Do".  A luat legatura cu Ionel, i-a confirmat faptul ca avea piele alba pe stoc si a primit si confirmarea ca joi seara masina urma sa fie gata. Dupa alte peripetii si emotii de nedescris, joi seara Andrei si-a chemat cativa prieteni si impreuna au montat totul. Masina era gata de show! 

Candy Cabrio: BMW E30 by KYL

Bineinteles, in afara de interiorul full piele in scena au mai aparut un scaunele Recaro din piele naturala alba, volan, pedalier si schimbator - toate ISOTTA, ceasuri bord plasma in doua culori si un ceas suplimentar Boost. Partea de muzica este asigurata de un player Alpine, 4 difuzoare, o statie Alpine si un subwoofer Bosse.

Candy Cabrio: BMW E30 by KYL

Cat priveste motorul, Andrei nu s-a multumit cu 2,5l 12V si cei 171 CP care erau initial sub capota si a pus in aplicare Planul B: Turbo! Pentru ca nu doreste sa impresioneze doar prin look si stil, E30-ul se bucura astazi de o turbina T3/T4, westgate extern, boost controller, regulator presiune benzina si injectoare de M3.

Candy Cabrio: BMW E30 by KYL

Nu lipsesc din "lista de ingrediente" nici garnitura chiloasa de tabla, blow off valce, intercooler si tubulatura si furtune din silicon. Evacuarea a fost inlocuita cu una din inox, de diametru 60, iar masina a primit soft si downpipe. Rezultatul? 240 CP si multa bucurie!

Candy Cabrio: BMW E30 by KYL

Lista cu premiile obtinute de-a lungul timpului:

Best 5 INTERIOR - 4TuningDAYS 2008, Romexpo


Best INTERIOR - 4TuningDAYS Cluj 2008, Iulius Mall


Best 5 IMPORT EXTERIOR- 4TuningDAYS 2009, Romexpo


Top INTERIOR - All Star Drift 2009, Vitantis Bucuresti


Best INTERIOR - 4Tuning Time 2009, Pitesti


TOP CAR OF THE SHOW- 4Tuning Time Editia 2, Pitesti


TOP 3 INTERIOR- 4TuningDAYS 2010, Romexpo

Candy Cabrio: BMW E30 by KYL


Cand vorbeste despre planurile de viitor, Andrei recunoaste ca se gandeste la un bodykit complet customizat. La care se adauga si mici modificari la interior, desigur. Dintotdeauna a avut o pasiune pentru BMW-uri, iar faptul ca astazi se poate mandri cu unul din cele mai modificate modele din tara nu face decat sa demonstreze asta. Si se bucure audienta!

Candy Cabrio: BMW E30 by KYL

Au trecut doi ani plin de tuning - pe toate directiile!, deci acum a sosit vremea sa admiram creatia rezultata. Alte proiecte nu are in vizor, cel putin deocamdata. Timpul trece greu pana cand obtii un rezultat palpabil, iar cand o faci, celebrezi bucuria in toate formele ei. Felicitari, Andrei!

Candy Cabrio: BMW E30 by KYL

Model: Andra Schuler

Credit Foto: Catalin Oprea

IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail la office@4tuning.ro! Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (40) Poze BMW E30 by KYL
mai multe