De la TM22UPS la TM89NKY: BMW E46 by Caius&Naky

De la TM22UPS la TM89NKY: BMW E46 by Caius&Naky
Odata ca niciodata a fost un BMW E46, 2.0 diesel de 136 CP, productie 2000. Prieteni nu avea si nici nu s-ar putea spune ca iesea cu ceva in evidenta, doar era stock 100%. Asta pana cand a ajuns pe mainile lui Caius, care nu doar ca l-a invatat bune maniere, ci l-a si pieptanat, imbracat, incaltat si parfumat in asa fel incat astazi nu intorc farurile celelalte masini din trafic, ci si proprietarii lor. De curand, insa, Naky este "tutorele" E46-lui si, credeti sau nu, e pregatit sa duca legenda mai departe.
Distribuie pe Facebook

Dar sa ne intoarcem la inceputul povestii. Inainte de E46, Caius s-a bucurat de mai multe masini tunate, dar de altii, si chiar a castigat ceva premii cu ele - un Ford Focus pregatit de echipa de la Spider Tuning (Locul 3, 4TuningDays Oradea 2006) si un Golf4 modificat de Rieger. Dupa aceste experiente, si-a luat inima in dinti, a cumparat Bmw-ul si s-a apucat de modificari dupa bunul sau plac. German Style, adica.


De la TM22UPS la TM89NKY: BMW E46 by Caius&Naky


Mai intai de toate a comandat un set de faruri cu lupa pentru xenoanele ce au urmat la scurt timp. Dupa, stopurile au fost inlocuite cu unele model facelift, pentru ca mai apoi sa fie schimbate cu un set pe LED. Caius a optat, de asemenea, pentru o suspensie sport reglabila - E46-le avea nevoie de un strop de eleganta. Dupa toate acestea, au urmat cele 5 seturi de jante schimbate de-a lungul timpului: Rondell din doua bucati, AZEV M, Keskin KT1, OZ si actualele RTR din 3 bucati.

De la TM22UPS la TM89NKY: BMW E46 by Caius&Naky


Caius a renuntat definitiv si irevocabil la embleme si capota badboy look si s-a orientat catre ceva accesorii de efect: pleoapa luneta, pleoapa portbagaj, evacuare sport Magnaflow, spoiler fata M-tech 2, spoiler spate si un intercooler (in plan era o resoftare). In plus, masina a mai primit un set de faruri Angel Eyes nou, bara intre telescoape, ccfl cu stratii, xenoane, iar la final, pentru un efect vizual maxim, interiorul a fost in totalitate imbracat in piele de culoare crem - Caius si un bun prieten au reusit aceasta performanta in 3 zile.

De la TM22UPS la TM89NKY: BMW E46 by Caius&Naky


Pe de alta parte, nu e singurul incantat de fiabilitatea si tractiunea spate a E46-lui. La inceput, Naky excludea din start ideea achizitionarii unui Bmw, dintr-un singur considerent: prea multe astfel de modele pe metru patrat.  Bineinteles, toata lumea adora gandul ca masina ofera sansa unei portii de adrenalina intr-un drift, dar putini stiu ca nu e asa usor de controlat. Dar, sa revenim la cursul actiunii. Un prieten din clubul Shadow Crew l-a anuntat pe Naky ca E46-le lui Caius a fost scos la vanzare. La acea vreme Naky era in Germania, dar in cateva zile era deja in Timisoara, fata in fata cu masina visurilor lui. A fost dragoste la prima vedere!

De la TM22UPS la TM89NKY: BMW E46 by Caius&Naky

Caius marturiseste ca a preferat sa puna punct proiectului inceput cu E46-le dintr-un singur motiv: motorizarea 2.0 diesel. Daca era pe benzina, cu siguranta povestea E36-lui de care se ocupa acum nu s-ar mai fi scris. Dupa cum era de asteptat, vrea sa pastreze aceeasi linie de styling pe care a mers si cu E46-le, si nu pierde deloc timpul - masina a fost readusa la viata si se bucura deja de un pachet M complet, jante OZ Hartge din 3 bucati, suspensie reglabila, evacuare M3, interior Recaro si multe altele, pe care le vom detalia intr-un articol viitor.

De la TM22UPS la TM89NKY: BMW E46 by Caius&Naky

Bineinteles, acum toata lumea e curioasa ce planuri are Naky cu foarte deosebitul E46. Ei bine, avand in vedere ca Naky lucreaza in Germania, la sfarsitul acestei luni masina va suporta o serie de modificari importante. Cel putin pentru o perioada masina va uita de gropi, iar piesele vor fi mai usor de gasit. Tuningul va urma aceeasi linie, adica mai mult accent pe look si moderat pe partea tehnica. Planurile lui Naky includ un set de oglinzi M3-E46, completarea bodykit-ului cu un difuzor M-Technik 2, o cotiera din piele crem si un volan sport in 3 spite cu comenzi, plus  o suspensie Air Ride.

De la TM22UPS la TM89NKY: BMW E46 by Caius&Naky



Pasiunea pentru tuning isi are originile in "Need for Speed" si, desi recunoaste ca nu constituie deloc un avantaj faptul ca masina e gata modificata, tot pasiunea pentru tuningul de bun gust l-a determinat sa achizitioneze acest E46 absolut impresionant. Grija pe care o poarta masinii nu este doar o promisiune facuta lui Caius, ci si o apreciere a amprentei personale cu care E46-le a venit la pachet.

De la TM22UPS la TM89NKY: BMW E46 by Caius&Naky



Chiar daca lui Naky i-au ramas doar foarte putine elemente de modificat si imbunatatit, nu e dezamagit de alegerea facuta. A gasit masina visurilor lui si e hotarat sa duca la bun sfarsit misiunea inceputa de Caius, un E46 care fura privirile oricui - si ale pasionatilor, si a celor greu de convins.

De la TM22UPS la TM89NKY: BMW E46 by Caius&Naky



Pentru ceea ce au realizat - pe de o parte!, si pentru ceea ce au de gand sa realizeze - pe de alta parte!, Caius si Naky merita ... dublefelicitari, ca sa nu se certe pentru ele. Felicitari!

Foto: mareo, Skillz, djhojd, Adi Balan

IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail la office@4tuning.ro! Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (19) Poze BMW E46 by Caius si Naky
mai multe
Publicat în categoria: Masini tunate din Romania DATA PUBLICĂRII: 12 Februarie 2010