Dragnea Jr. sustine tuningul romanesc: 80.000 de Euro investiti sub o singura capota de Golf

Dragnea Jr. sustine tuningul romanesc: 80.000 de Euro investiti sub o singura capota de Golf
  • Masina are acum 770 cp
  • Este cel mai performant Golf 2.0 TFSI din lume
  • 80.000 de Euro, investitia in tuning
Distribuie pe Facebook

Apreciem si sustinem cu incredere afacerile din domeniul auto. Mai ales cele care ruleaza banii in Romania, in loc sa-i trimita la export. Un exemplu bun este si fiul Presedintelui PSD si al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, un politician admirat si iubit in ultima perioada de timp. Valentin Dragnea, caci despre el este vorba, adora ca lucrurile din jurul sau sa se miste repede, la fel ca tatal sau, asa ca a apelat la tuning pentru o masina speciala.

Stefan Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, este un pasionat de masini desavarsit. In Teleorman este o persoana foarte respectata si cunoscuta, nu doar multumita domeniului urias care domina peisajul rural, cu piscina, garaje si parcuri private, ci si datorita masinilor pe care le conduce. Spre deosebire de alti copii de bani gata ai unor politicieni bugetari dornici de afirmare, Dragnea Jr. nu a ales un Lamborghini sau un Ferrari la volanul caruia sa-si satisfaca pofta de adrenalina. Poate si pentru ca in Teleorman, drumurile asfaltate sunt mai rare ca vizitele la dentist ale unui... om amarat.

VW Golf 6 R by Exelixis Motorsport

VW Golf 6 R by Exelixis MotorsportVW Golf 6 R by Exelixis Motorsport

Valentin a ales sa apeleze la niste autoturisme obisnuite, normale, destul de accesibile, asa cum are foarte multa lume in Romania. E vorba de cateva masini fara pretentii, cu care isi face treaba si merge la cumparaturi. Dar, pe langa un BMW X5, un Audi S3, un Audi A8 si o Skoda Octavia RS ce nu merita mentionate, Dragnea Jr. mai detine si o masina speciala, unica in Europa.

E vorba de un banal Volkswagen Golf R din 2012, o masina care are de fabrica numai 270 cp, cam cat un autobuz RATB. Un hatchback frumos, albastru, cu tractiune 4x4 si motor de 2.0 litri turbo. Dar care nu prezenta suficienta putere pentru Valentin. Asa ca el a apelat la o firma de tuning din Romania.

Omul de afaceri in varsta de numai 28 de ani, fiu al lui Liviu Dragnea, bugetar de cand s-a nascut si pana azi, are niste afaceri de aproximativ 20 de milioane de Euro, conform publicatiilor locale. Si ca orice om care munceste pe branci, ofera locuri de munca si contribuie activ la bugetul statului, odata cu profitul este absolut normal sa vina si micile placeri nevinovate ale vietii.

VW Golf 6 R by Exelixis Motorsport

Conform bunului nostru prieten Zozo, fost participant la Big Brother, Valentin a investit 80.000 de Euro pentru a-si modifica Golful. El s-a dus la o firma specializata pe tuning de performanta din Bucuresti: "In primavara anului 2012 ne-a fost incredintat acest exemplar de Golf 6 R. Desi masina beneficia deja de o multitudine de upgradeuri ramasese o singura intrebare fara raspuns: motorul dom’le, ce facem cu motorul?".

Specialistii in tuning i-au spus: Se rezolva! Alta intrebare? Nu a fost, asa ca lucrul a demarat imediat. Nu a trecut mult si planul a fost facut. Masina a primit piesele de ultima generatie, performante, unele unicat, cu care ai putea construi daca te chinui si un mic satelit numai bun de trimis in spatiu. Motorul a primit axe cu came custom Catcams, galerie de admisie Billet cu porturi pentru extra 4 injectoare, galerie de evacuare twin-entry acoperita ceramic, soft nou, ECU reprogramat si alte cele.

VW Golf 6 R by Exelixis Motorsport

In final, cu numai 80.000 de Euro, cei 270 cp s-au inmultit mai repede ca oamenii la un protest, ajungand la 770 cp. Destul incat mica masina de oras sa devina cel mai performant Golf 2.0 TFSI din lume. Partea care trebuie retinuta din aceasta poveste frumoasa de tuning, performanta si pasiune este ca investitia de 80.000 de Euro, la care se adauga peste 30.000 costul masinii, a ramas in Romania.

Pentru ca Valentin ar fi putut pleca din tara, chiar si peste ocean, ca sa beneficieze de experienta unor firme de tuning cu renume. In schimb, tanarul Dragnea si-a dovedit dragostea de tara, nationalismul si respectul fata de semeni, nedorind sa epateze, la fel ca tatal sau.

Foto: Exelixis Motorsport

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (69) Poze VW Golf 6 R by Exelixis Motorsport
mai multe