Golf V GTI by Bogdan - o Negresa turbo restilizata si lasata pe burta

Golf V GTI by Bogdan - o Negresa turbo restilizata si lasata pe burta
Nu sunt putine masinile model Volkswagen Golf de pe strazile din Romania. Nici macar in varianta de top, numita GTI. Dar cele modificate complet, atat la exterior cat si sub capota, le poti numara pe degetele de la o mana. Un astfel de exemplar ii apartine lui Bogdan, care are un GTI negru, pe cat de curat, pe atat de atragator.
Distribuie pe Facebook

Masina lui Bogdan Saiu este un Golf V GTI din 2009, care a primit imbunatatiri numai pe partea de styling exterior si sub capota. La interior insa, masina a venit din fabrica cu un aer sportiv, si asta datorita scaunelor Recaro, dar si a volanului GTI cu padele de schimbare a treptelor. Masina are un motor de 2 litri turbo, cu transmisie DSG. Puterea motorului a fost crescuta de la 200 la 250 de cp, dar numai cu ajutorul unui cip-tuning. Si asta pentru ca Bogdan nu a vrut pierderea fiabilitatii si fortarea transmisie. Insa 50 de caluti in plus nu strica niciodata...

Golf V GTI by Bogdan - o Negresa turbo restilizata

Dar cei 250 de caluti proaspeti isi fac simtita prezenta printr-o evacuare refacuta, care are acum 4 iesiri. Dar atat! In rest, pe partea tehnica de performanta, nu mai avem nimic. Si nici nu e nevoie, ca avem destul de enumerat pe partea stilistica.

Golf V GTI by Bogdan - o Negresa turbo restilizata

La exterior insa, aceasta masina a fost modificata mai serios. Cel mai impozant element este body-kitul Rieger, format din bara fata, bara spate, praguri si pleoapele pentru far care sunt lipite de capota. Adica un fel de bad-boy look mai elegant si mai decent. Tot la capitolul body-kit mai bifam si prelungirea de haion Caractere. Iar in ceea ce priveste partea "clean", avem o grila in fata fara emblema, iar in spate, haionul a ramas si el fara spatiul aferent logo-ului.

Golf V GTI by Bogdan - o Negresa turbo restilizata

Jantele originale au fost inlocuite cu un set numai bun sa se asorteze cu vopseaua masinii. E vorba de un set de roti Schmidt Jack-Line pe 18 inch, cu o latime de 8. Iar ca sa se faca legatura dintre jantele negre si caroseria mai sportiva, datorita body-kitului, Bogdan a ales o suspensie sport. Mai precis, un kit complet Bilstein B10, care a coborat masina destul de mult. Dar nu atat de mult incat sa atinga orice gura de canal de pe strazile din Romania!

Golf V GTI by Bogdan - o Negresa turbo restilizata Golf V GTI by Bogdan - o Negresa turbo restilizata

In plus, mai sunt cateva "artificii" in ceea ce priveste aspectul masinii. E vorba de faruri cu Bi-Xenon, o infoliere a geamurilor cu Llumar, numai buna sa te tina racoros cand e soare afara, dar si sa-i pastreze bunurile uitate pe bancheta din spate a lui Bogdan, ferite de privirile indiscrete, o folie carbon 3M pe capota, plafon si haion, dar si un painting interesant pe capota motorului. Si asta, peste o vopsea speciala Black Magic Pearl Effect din fabrica.

Golf V GTI by Bogdan - o Negresa turbo restilizata

Cam atat despre acest Golf GTI curat si interesant. O masina dedicata mai mult stylingului exterior, decat performantelor foarte mari. Dar nu ne deranjeaza. Pentru ca motorul lui GTI este numai bun de modificat, iar puterea creste usor, daca Bogdan va vrea pe viitor mai multi cai. Dar pana atunci, cu un interior perfect si elegant, cu un exterior sportiv si ingrijit, cu un sunet probabil "periculos" si cu un airbrush demn de invidiat pe capota, putem spune ca acest GTI este unul dintre cele mai reusite din Romania. Bravo Bogdan!

Golf V GTI by Bogdan - o Negresa turbo restilizata

IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail la office@4tuning.ro cu detalii complete si poze ale masinii tale. Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Golf V GTI by Bogdan
mai multe