Nissan GT-R de circuit de aproape 900 cp, reglat de Exelixis si ZOD Development

Nissan GT-R de circuit de aproape 900 cp, reglat de Exelixis si ZOD Development
  • Masina are 887 cp la motor
  • Cuplul acestui GT-R este de 904 Nm
  • Masina este integral realizata din fibra de carbon
Distribuie pe Facebook

Cei de la Exelixis Motorsport au realizat o serie de automobile senzationale. E vorba de cel mai rapid Golf 6 R cu motor TFSI, dar si cel mai performant Nissan GT-R din Europa. Acum, urmatorul pe lista a venit un alt GT-R special de circuit, ce participa in competitia internationala Time Attack.

Un Nissan GT-R model R35 special modificat de circuit de catre GT Auto Garage, destinat competitiei internationale pe circuit numita Time Attack, a poposit pentru scurt timp in garajul celor de la Exelixis Motorsport. Specialistii de aici, impreuna cu cei de la ZOD Development, au avut sarcina de a revizui complet din punct de vedere mecanic automobilul si de a-i regla electronica pe standul dyno.

Time Attack

Proprietarul masinii, Thomas Hessel, a adus masina le cei de la Exelixis stiind ca ei se pricep la modificarea acestui model de Nissan. I s-a montat pe masina un ECU Syvecs S8 prin intermediul caruia s-a putut realiza electronica corespunzatoare pentru circuit. Si rezultatele obtinute nu sunt deloc neglijabile: motorul a reusit sa obtina 887 cp si un cuplu urias de 904 Nm. Iar flacarile de pe evacuare sunt marturie acestor cifre serioase, care, in combinatie cu o greutate foarte scazuta a masinii datorita fibrei de carbon din abundenta, reuseste sa obtina rezultate bune pe circuit. De fapt, asteptam sa vedem cum se descurca in sezonul 2014 si ne-am dori sa vedem cupa castigatoare obtinuta de aceasta masina realizata de Exelixis.

Time Attack

Distribuie pe Facebook
mai multe