O Toyota Supra MkIV din Romania ne aduce aminte de Fast and Furious

O Toyota Supra MkIV din Romania ne aduce aminte de Fast and Furious
  • Masina are motor aspirat de 3.0 litri
  • Puterea versiunii twin-turbo este de 326 cp
Distribuie pe Facebook

Cand eram mai tineri, doua masini ne-au marcat copilaria datorita filmelor din seria Fast and Furious si a jocurlui NFS. Va prezentam mai jos o Toyota Supra, masina sport suprema a anilor '90.

Soferul a condus si o Toyota Supra cu volan pe dreapta. O japoneza originala care ne trezeste multe amintiri placute. Un sport-coupe foarte performant care, intre 1993 si 2002 s-a vandut cu succes in toata lumea. Din pacate, Romania nu s-a bucurat de asemenea masini pana de curand, iar pasionatii au inceput sa aiba acces la ele abia recent.

Toyota Supra mk4

Este cazul si acestei Toyota Supra cu motor de 3.0 litri si tractiune spate. Aparent, este o masina facuta pentru placere, nu neaparat pentru performanta. Deoarece are motorul aspirat de 223 cp si transmisia automata cu 4 trepte. A existat insa si versiunea cu motorizare 3.0 twin-turbo care producea 280 cp, cu transmisie manuala in 6 trepte, aceasta fiind preferata iubitorilor de tuning. Pentru pietele americane si europene, masina care se vindea in Japonia cu 280 cp, se punea la vanzare cu nu mai putin de 326 cp.

Toyota Supra mk4

Toyotele Supra sunt niste masini foarte rare in Romania. Iar cele turbo sunt extrem de scumpe si valoroase. Chiar si asa, desi masina prezentata aici e doar cu motor aspirat, ne aduce aminte de multe secvente placute din filme si jocuri. Cu al sau aspect aerodinamic care nu se demodeaza niciodata, cu eleronul urias si jantele sport, aceasta Supra este, poate, una din cele mai atragatoare masini din lume.

Pe cat de rara si frumoasa, pe atat de speciala este Supra in istoria automobilismului mondial. De exemplu, acest model a detinut pentru multa vreme recordul mondial la distanta de franare de la 110 km/h, fiind depasita abia la aparitia lui Porsche Carrera GT. Aceasta, dar si alte secrete legate de design si aerodinamica, au facut ca acest model sa ramana in istorie. Si in inimile pasionatilor care si-au dorit mereu una. Oata ca, ce putin acest sofer, si-a indeplinit visul si a cumparat-o!

Toyota Supra mk4

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tunate din Romania DATA PUBLICĂRII: 23 Iulie 2018