Shelby AC Cobra, poate cel mai 'periculos' muscle-car din Romania

Shelby AC Cobra, poate cel mai 'periculos' muscle-car din Romania
  • Masina este o replica americana cu motor Ford V8
  • Are performantele identice cu AC Cobra originala
  • Kitul se vinde fara motor si cutie in SUA pentru $20.000
Distribuie pe Facebook

Un Shelby AC Cobra original costa in ziua de azi milioane de dolari, mai ales daca este cu motorizarea de top 427. Gasesti modele originale cu motorizarile mai mici ceva mai ieftin, dar tot departe de puterea de cumparare a marii majoritati. Din fericire, exista si astazi companii care iti vand un kit complet din care poti asambla un AC Cobra identic cu originalul.

Foto: Dragos Dristaru

Soferul a condus o masina absolut fantastica. E vorba de un Shelby AC Cobra. Mai exact, o replica realizata de Factory Five in Statele Unite si asamblata in Romania. Masina respecta in totalitate dimensiunile si specificatiile originalului, inclusiv motorul Ford de 5.7 litri pe carburatie care era disponibil la acea vreme pe AC Cobra.

AC Cobra

Roadsterul, la baza, a fost un produs englezesc nascut in 1953 sub numele de AC Ace, in Mare Britanie. Avea motoare mici, economice, fiind vandut cu o putere de maximum 100 de cp. Carroll Shelby, dincolo de ocean, a vazut masina si a spus ca poate sa realizeze un muscle-car inedit pe acea caroserie, asa ca a facut o colaborare cu englezii. A inceput sa exporte caroserii si le-a dotat cu motoare americane V8, iar in 1961 au inceput sa fie vandute primele modele AC Cobra.

AC Cobra

Aveau motoare de fabrica, dar modificate in stilul lui Shelby, puterea putand ajunge pe unele modele chiar si la 1000 cp, asa cum era Cobra personala a lui Carroll, dotata cu motor V8 cu doua compresoare mecanice colosale. Istoria completa a modelelor Cobra o poti citi aici.

In Romania nu exista Cobre originale. Dar exista cateva replici care sunt la fel de senzationale. Se conduc la fel, se aud la fel si arata absolut demential. O masina mica, usoara, doar cu strictul necesar, avand tractiune pe puntea spate. Ce poate fi mai distractiv si peiculos in acelasi timp? Ne povesteste Soferul in clipul sau.

AC Cobra

AC Cobra

AC Cobra

AC Cobra

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze AC Cobra
mai multe