Test-Drive Alfa Romeo 156 GTA, masina cu prea multa putere doar pe rotile fata

Test-Drive Alfa Romeo 156 GTA, masina cu prea multa putere doar pe rotile fata
Cine se gandea in 2001 sa puna pe o masina cu tractiune fata, 250 cp sub capota? Absolut nimeni. De fapt, era cineva: Alfa Romeo. Pentru ca italienii aveau pe vremea aceea alta gandire decat oricine altcineva. Si asa s-a nascut cea mai puternica masina de serie cu tractiune fata care astazi este pe cat de rara, pe atat de fascinanta.
Distribuie pe Facebook

Soferul a condus o Alfa Romeo GTA, una din cele doar 1973 de astfel de vehicule produse. Masina este una foarte rara si ramane si acum, dupa 18 ani de la fabricatie, printre cele mai ravnite si fascinante masini italienesti. Pentru ca numele GTA inseamna Grand Turismo Alleggerita, adica un Gran Tourer usurat. Se remarca prin kitul aerodinamic exterior, interiorul sport, jantele specifice, dar si datorita surprizei de sub capota: un motor V6 de 3.2 litri aspirat care produce 250 cp.

Alfa Romeo 156 GTA

Masina are o multime de imbunatatiri fata de un 156 de serie, printre care enumeram franele uriase Brembo cu discuri de 31 cm pe fata, directia intarita mai precisa, suspensia sport, scaunele scoica, dar si motorul numit Bussone, dupa numele celui care l-a realizat, respectiv Giuseppe Busso. Acest motor V6 se remarca prin sunetul exceptional, dar si prin felul in care arata, cu ale sale galerii de admisie din inox, facandu-l printre cele mai frumoase motoare produse vreodata.

Alfa Romeo 156 GTA

Din cele sub 2000 de vehicule produse, exista si in Romania cateva. Dar destul de putine incat sa fie printre cele mai rare vehicule sport care circula in tara noastra. Din fericire, Soferul a pus mana pe una din judetul Tulcea si s-a plimbat la bordul celor 250 de cai italienesti care urla din toate puterile.

Distribuie pe Facebook
mai multe