Tuning la feminin: Pink Ford Probe by Ramona

Tuning la feminin: Pink Ford Probe  by Ramona
Cu siguranta stii care e senzatia. Vezi o masina si ti-e gandul nonstop la ea. Vrei sa o cunosti, sa te plimbi cu ea, ba chiar sa starnesti invidii printre prietenii aflati in competitie directa. Exact ca in cazul fetelor. Ei bine, noi le-am gasit pe ambele, la pachet, in Arad. Fete atrase de tuning si masini tunate nu prea exista la tot pasul. Noi, insa, am scotocit indeajuns de bine incat sa demonstram contrariul. O vizita la Ramona - sau Pinky, cum ii spun mai toti prietenii, ne-a facut sa vedem tuningul in ... roz!
Distribuie pe Facebook

Chiar daca,initial, masina a fost, in acte, a prietenului ei, eroina povestii nu s-a descurajat. A asteptat inca un an, pana a obtinut permisul de conducere si a rascumparat masina. Facuse, oricum, o intelegere tacita cu al ei prieten. Ford Probe-ul a ajuns, asadar, inapoi la Ramona. Acolo unde-i era si locul, de altfel.

Tuning la feminin: Pink Ford Probe  by Ramona


Ford Probe-ul arata intr-o stare deplorabila de la inceput, de cand fusese zarita si cumparata din parcul auto. Un Ford Probe USA cu motor de 2,0 l 16V, 116 CP, an de fabricatie 1993. Lovituri, zgarieturi, piese lipsa ... un adevarat puzzle incalcit. Pe deasupra, mai era si albastra - fratele ei a venit cu ideea "feminizarii" masinii. Cum nuanta dorita era mai mult decat indisponibila, Ramona s-a hotarat sa-si incerce talentele de designer de exterior. A tot combinat nuante si culori in capace de cola pana a ajuns la un rezultat. Pentru ca e un secret ce va fi transmis din generatie in generatie (generatii de tuneri, speram noi) si doar Ramona cunoaste proportiile exacte, aflam doar marca vopselei: Standox.

Tuning la feminin: Pink Ford Probe  by Ramona

Toate acestea s-au intamplat dupa ce au fost inlocuite piesele lipsa - oglinzi, accesorii de exterior, plus mecanica. Ghinionul a facut ca la scurt timp eroina povestii sa fie tintuita la pat de un ulcer pacatos. Cu doar 35 kilograme - imbracata si incaltata!, singurul impuls de a trece peste acest "obstacol" a fost proiectul Ford Probe SuperRoz.

Tuning la feminin: Pink Ford Probe  by Ramona

Seria evenimentelor nefericite continua, insa. Dupa un an, cand au inceput sa iasa la lumina alte imperfectiuni exterioare, masina a avut un accident. Lovitura primita in usa stanga nu a fost fatala, insa nici bine nu a picat. Piesele - se stie doar!, sunt foarte scumpe, iar varianta cea mai fiabila gasita de Ramona a fost achizitionarea unui Ford Probe din Munchen, exclusiv pentru piese. E drept, era vorba de un model european, insa s-au putut schimba bara fata/spate, oglinzile, stopurile, halogenele, eleronul, toba spate si tot interiorul - de la bord pana la volan, portbagaj si mocheta. Pe scurt, totul a revenit la starea initiala de calm si liniste.

Tuning la feminin: Pink Ford Probe  by Ramona


Asta pana cand in oras si-a facut aparitia o rivala - o alta masina tunata si, mai ales, ROZ! A inceput instant research-ul dupa kituri - masina trebuia sa iasa din anonimat iar fata trebuia sa fie fericita, nu? Asteptarea a fost lunga - 2 luni pana a venit kitul si alte 6 pana la finalizarea montajului. S-a taiat, indoit si polishat. Nu e o munca foarte ladylike, Ramona s-a axat doar pe design si completarile pe care si le dorea, iar echipa de la KID Tuning s-a ocupat de restul.

Tuning la feminin: Pink Ford Probe  by Ramona

Dupa prima expozitie de tuning de la care a plecat acasa cu mana goala si masina criticata, a urmat adevarata provocare. Alinierea rotilor nu era tocmai cea mai fericita, rotile - nici atat, iar body kitul Made in USA era o noutate absoluta pentru juriu. O noua runda de modificari astepta Ford Probe-ul acasa.

Tuning la feminin: Pink Ford Probe  by Ramona


Masina a primit un body kit Millenium Wide, o noua bara fata/spate, praguri si evazari. Incaltata a fost cu jante OZ Superturismo WRC. In plus, a primit flanse distantatoare, anvelope Good Year Eagle F1 si o evacuare din inox cu coloana completa de 60,3 mm, grosime 2mm, cu terminatie DUAL in 2 finale de carbon - 100% customizata. Pentru ca ambitia unei fete nu se opreste la "Vreau luna de pe cer!", s-au adaugat faruri, stopuri si semnalizari personalizate, un eleron discret Wolf,  un kit suspensii Low Rider pe perne de aer cu control individual si 10 jocuri, plus sistem de franare Brembo. Sa nu uitam nici cea mai noua achizitie", neoanele albe. Toate elementele combinate cu ton foarte vesel - sonorizare HQ, adica.

Tuning la feminin: Pink Ford Probe  by Ramona


O masina cu personalitate puternica a fost dintotdeauna. Doar schimbarea alarmei cu una Viper a mai "cizelat-o" un pic. Alarma nu intra la categoria "tuning", insa nu de putine ori, inainte de aceasta modificare, Ramona se furisa in propria masina prin portbagaj. Lucrurile s-au schimbat acum, dar frica tot a ramas ascunsa undeva prin .. portbagaj.


Tuning la feminin: Pink Ford Probe  by Ramona

Desi de putina vreme isi concentreaza atentia si catre un al doilea proiect (e inca secret, dar noi banuim ca e vorba de o masina de drift - shhh!), Ramona marturiseste cu mana pe inima ca n-ar renunta la prima dragoste - Ford Probe SuperRoz, pentru nimic in lume. Ideile de tuning nu au intrat in sac, iar asteptarile sunt din ce in ce mai mari.

Tuning la feminin: Pink Ford Probe  by Ramona

Am dezmintit in acest episod - speram pentru totdeauna!, mitul conform caruia fetele nu stiu "a tuna". Stiu "a tuna", pot "a tuna" si vor "a tuna" inca foarte bine! Masina si proprietara au fost si premiate in acest sens: Best Car of the Show in cadrul King of Europe - Editia a 4-a, Cluj Napoca 2009. Si asta e doar inceputul. Noi ii tinem pumnii Ramonei pentru planurile pe care le are cu Ford Probe , dar si cu proiectul secundar.  Sa tot vedem tuning in roz, zic.

Foto: Andrei Chirvas

IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail la office@4tuning.ro! Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (24) Poze Pink Ford Probe by Ramona
mai multe
Publicat în categoria: Masini tunate din Romania DATA PUBLICĂRII: 23 Noiembrie 2009