Un Golf 4 din Constanta are 720 cp si este pur si simplu un monstru de care ne este frica

Un Golf 4 din Constanta are 720 cp si este pur si simplu un monstru de care ne este frica
  • Masina avea 241 cp de fabrica
  • Are 3 harti de puteri diferite
Distribuie pe Facebook

Nou, acest Golf Mk4 R32 avea 241 de cai putere. Acum, are de trei ori mai multi. Pentru ca a fost modificat din bara in bara si motorul sau V6 aspirat a devenit supra-alimentat cu un turbocompresor urias. Destul incat sa devina una din cele mai rapide masini din sud-estul Europei.

Foto: Dragos Dristaru & Victor Sigheti

Soferul a condus un Golf 4 de senzatie, poate cel mai puternic Mk4 din Romania si din sud-estul continentului. Un Golf care la origine era R32, cu motor V6 de 3.2 litri aspirat cu 241 de cai putere. Proprietarul l-a dus la o firma cunoscuta de tuning din Romania si cand a fost gata a plecat acasa cu 720 de cp sub fund. Ceea ce nu este deloc rau.

Noi am mai prezentat masina in detaliu cand a fost terminat proiectul. Dar acum avem si un test-drive cu masina facut de Sofer. Insa trebuie sa amintim modificarile de calitate care i-au fost facute sub capota. Si anume, pistoane custom JE cu acoperire ceramica, biele Carrillo, axe cu came custom CatCams, turbina Precision 6766, 2 wastegate-uri Tial 38mm, injectoare 1000cc, doua pompe Walbro 255 si ambreiaj carbon tri-disc Tilton.

Golf MK4 720 cp

Interesant este ca electronica si ea complet noua si customizabila, are 3 moduri de setare. Prima este una de putere mica, adica 550 cp, ce menajeaza componentele si cu care se poate circula zi de zi, una de 650 de cp si cea de varf care ofera 720 cp. Puterea este una reala, testata pe dinamometru.

Proiectul in sine nu mai are nevoie de nicio prezentare. Ce poate fi spus despre o masina trecuta de prima tinerete, dar care are acum mai multa putere ca un Lamborghini Urus sau un Ferrari, Aston Martin sau alte minunatii? Cui sa nu-i placa o asemenea masina la care s-a lucrat enorm si in care s-au investit multi bani, cu rezultate dementiale?

Golf MK4 720 cp

Golf MK4 720 cp

Golf MK4 720 cp

Distribuie pe Facebook
mai multe