Un Renault Megane RS Stage 2 din Teleorman pune Golfurile GTI pe fuga

Un Renault Megane RS Stage 2 din Teleorman pune Golfurile GTI pe fuga
  • 225 cp era puterea originala de fabrica
  • Motorul a primit o turbina noua si admisie marita
  • Concurent direct cu Golf, Focus, Astra si 308.
Distribuie pe Facebook

Intr-o lume in care toata lumea crede ca puterea unui hot-hatch se rezuma la Volkswagen, putini sunt temerarii care vor altceva. Iata ca acum am dat peste acest video in care ni se prezinta un Megane RS cu sasiu Cup care a primit modificari destul de subtile, dar de efect.

Foto: Dragos Dristaru

Soferul a condus un Megane RS din 2007 care avea de fabrica 225 cp. Dupa cateva modificari care au dus-o in Stage 2, adica fara interventii majore asupra pieselor interne, motorul face acum in jur de 260 cp, destul incat sa puna pe fuga orice alt hot-hatch, chiar si din ultimele generatii.

Renault a stiut dintotdeauna sa faca masini sport, iar cele din gama Megane RS sau Clip RS au fost in capul listei, atat la manevrabilitate, cat si la performante. Sasiul este realizat de divizia Renault Sport, de unde si numele RS, avand mai multe elemente imprumutate de la automobilele de circuit, luand numele Cup.

Renault Megane RS

Desi are tractiunea doar pe puntea fata, Megane RS se descurca de minune pe orice traseu, avand suspensii rigide si o directie foarte precisa. Motorul turbo de 2 litri poate fi usor upgradat la puteri ce depasesc chiar si 400 de cp, insa peste aceasta valoare tractiunea fata deja devine ineficienta, mai ales in viraje, acolo unde apare un pronuntat efect de subvirare.

Ne bucuram ca mai vedem pe strazi si un altfel de hatcback puternic, nu doar Golfuri GTI si Focus-uri ST, acest Megane RS fiind ca o gura de aer rece pe canicula. Poate o sa mai urmeze un alt video cu masina ajunsa in Stage 3 si, de ce nu, poate chiar mai mult.

Renault Megane RS

Renault Megane RS

Renault Megane RS

Distribuie pe Facebook
mai multe