Unic in Europa, stabilit in Bucuresti: Dodge Viper GTS cu 725 cp, modificat de Hennessey

Unic in Europa, stabilit in Bucuresti: Dodge Viper GTS cu 725 cp, modificat de Hennessey
  • Masina are un motor V10 aspirat de 650 cp
  • Modificarile au fost realizate in Texas, Statele Unite
  • Este una din cele mai rapide masini din Romania
Distribuie pe Facebook

In Romania exista destul de multe automobile interesante. Fie ca sunt rare, fie ca sunt foarte puternice sau doar superbe, cert este ca ele exista si merita cunoscute. De exemplu, un canal de Youtube din Romania exact asta face: le gaseste si le prezinta. Acum va aratam si noi un Dodge Viper modificat de americanii de la Hennessey, care are 725 cp.

Foto: Dragos Dristaru

Soferul a prezentat pe al sau canal de Youtube un Dodge Viper GTS modificat de Hennessey. Masina se pare ca este unica in Europa, mai ales daca ne gandim ca este un GTS veritabil cu kit exterior de ACR. Modelul ACR a fost fabricat in doar 28 de unitati, ceea ce ar face ca masina sa fie extrem de rara, insa GTS-ul prezentat aici, pentru ca a fost modificat de Hennessey, est la fel de rar.

Motorul original de 8.4 litri V10 cu 650 cp a primit un tratament special de la americanii specializati pe vehicule de performanta. Pachetul se numeste Venom 700R si ridica puterea undeva la 725-735 cp. Printre modificarile aduse se numara chiulasa modificata, galeria de evacuare, catalizatoare modificate, intregul sistem de evacuare, remaparea sistemului de management al motorului, toate acestea fiind instalate la sediul Hennessey din Texas, Statele Unite.

Dodge Viper GTS

Dupa modificari, motorul a primit in plus peste 70 de cp, ceea ce este o cifra uriasa, daca ne gandim ca vorbim de un motor natural-aspirat. In plus, pachetul ACR original, format din multe elemente din carbon care contribuie la aerodinamica la viteze mari, face ca aceasta masina sa fie una din cele mai stabile existente pe planeta. Unde mai pui ca acum, e nevoie doar de 2.9 secunde ca sa atinga 60 mph, in timp ce viteza maxima depaseste 340 km/h.

Dodge Viper GTS

Dodge Viper GTSDodge Viper GTS

Nascuta in America, modificata in America, aceasta masina este una din cele mai puternice si mai performante care circula astazi in Romania. Si, desi prezentarea initiala a Soferului are doar 5 minute, speram ca pe viitor sa vedem un review mai amplu. Pana atunci, delectati-va cu aceasta minunatie care circula pe soselele capitalei, speram noi, departe de gropi si borduri.

Dodge Viper GTS

Dodge Viper GTS

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Dodge Viper GTS
mai multe
Publicat în categoria: Masini tunate din Romania DATA PUBLICĂRII: 17 Iulie 2018