Unic in Romania - BMW E30 M3 decapotabil

Unic in Romania - BMW E30 M3 decapotabil
Am tot prezentat masini tunate si modificate din Romania. Acum insa va vom arata o mica comoara din Bucuresti, o masina unica pe plaiurile mioritice, un model pe cat de rar si special, pe atat de frumos si de puternic. Este vorba de un BMW E30 M3, 100% original. Unde mai pui ca e si decapotabil?
Distribuie pe Facebook

BMW E30 M3 a debutat la Salonul Auto de la Frankfurt, in 1985. Divizia Motorsport de la BMW a vrut sa faca un competitor pentru Mercedes 190E 2.3 16V cu motor Cosworth si a reusit cu acest M3. Modelul decapotabil a fost lansat abia in 1988 si productia lui a durat pana in 1991, timp in care s-au fabricat numai 786 de exemplare.

Unic in Romania - BMW E30 M3 decapotabil Unic in Romania - BMW E30 M3 decapotabil

Un E30 M3 decapotabil are acelasi motor ca si un M3 coupe. De fapt, sunt destul de putine diferentele de ordin tehnic si la nivelul optiunilor intre cele doua caroserii de M3. Varianta cabrio are insa o suspensie mai rigida, pentru a face fata cresterii de greutate cu 180 de kg fata de varianta coupe, dar si cateva trasaturi specifice, cum ar fi interiorul de piele cu sigla M, format din scaune sport, dar si consola si fetele de usi in aceeasi culoare.

Unic in Romania - BMW E30 M3 decapotabil

BMW M3 cabrio a fost la vremea sa o masina destul de performanta si de inovatoare. De exemplu, avea multe optionale care veneau standar, precum decapotarea electrica, geamuri electrice, piele, stergatoare pentru faruri, computer de bord si multe alte dotari de lux.

Motorul versiunii decapotabile in acest caz, fiind o masina din 1989, este in 4 cilindri cu o capacitate de 2302 cmc si produce 200 de cp (fara catalizator). Un motor capabil sa impinga acest model la o viteza maxima de 240 km/h si sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 7.3 secunde.

Unic in Romania - BMW E30 M3 decapotabil Unic in Romania - BMW E30 M3 decapotabil

Masina noua a costat 38.000 de lire sterline, cu 14.000 mai mult decat un M3 sedan si de doua ori mai mult decat un 325i decapotabil. In plus, un E30 M3 Cabrio la acea vreme, era mai scump decat un Porsche 911! Poate si pentru ca era atunci cea mai rapida masina decapotabila de serie.

Unic in Romania - BMW E30 M3 decapotabil

Masina lui Florin prezentata aici are 120,649 de mile la bord si are un istoric complet. Initial a fost inmatriculata prima oara in Belgia, in ianuarie 1990, tara in care a facut 103,000 mile pana in 1997. Dupa care a fost cumparata de un entuziast BMW din Marea Britanie pana in prezent, timp in care a facut numai 18,000 de mile. Si acum se pare ca a ajuns pe mainile unui fan BMW din Romania care are planuri mari cu aceasta masina spectaculoasa.

Noul proprietar al masinii are de gand sa o supuna unui tratament de tuning exterior. Acesta include schimbarea suspensiei si a jantelor pentru inceput. Vom reveni cu prezentarea masinii, cu toate etapele prin care trece.

IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail la office@4tuning.ro cu detalii complete si poze ale masinii tale. Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!

Distribuie pe Facebook
mai multe