A fost anuntat primul pachet de tuning pentru singurul motor diesel cu patru turbine. Care sunt rezultatele

A fost anuntat primul pachet de tuning pentru singurul motor diesel cu patru turbine. Care sunt rezultatele
  • Noul BMW 750d a fost luat la modificat de nemtii de la DTE Systems
  • Propulsorul cu patru turbine ascuns sub capota dezvolta acum 443 CP
  • Clientii vor avea de achitat doar 669 euro pentru plusul de performanta
Distribuie pe Facebook

In laboratoarele nemtilor de la DTE Systems a fost dezvoltat cel mai probabil primul pachet de tuning destinat singurului motor diesel cu patru turbine din lume.

Atunci cand oficialii BMW au anuntat ca planuiesc lansarea unui propulsor tri-turbodiesel, intreaga planeta a crezut ca sefii bavarezi glumesc. Nu a fost asa, iar la scurta distanta pe piata au aparut modelele M550d, X5 si, nu in ultimul rand X6 M50d.

Timpul a trecut, competitia a venit cu V8-uri ajutate atat de turbine mecanice, cat si de compresoare electrice, astfel ca inginerii companiei din Munchen au fost nevoiti sa caute o alternativa pe masura. Si asa s-a nascut noul 750d xDrive.

Dezvelit la sfarsitul primaverii anului trecut, respectivul automobil de lux gazduieste in compartimentul motor tot o unitate cu sase cilindri in linie si capacitate de trei litri. Diferenta este data insa de numarul de turbine prezente la datorie, si anume patru.

Primul si, momentan, singurul propulsor cvadri-turbodiesel din lume dezvolta o putere maxima de 400 CP, in timp ce cuplul se invarte in jurul valorii de 760 Nm. Drept urmare, nu este de deloc mirare ca primii 100 km/h vin dupa 4.6 secunde.

Si mai interesant este aceasta reprezinta doar inceputul. Nu de alta, dar o companie de tuning a reusit sa dezvolte deja o solutie - discutam cel mai probabil de o premiera!, pentru imbunatatirea performantelor caracteristice modelului 750d de la BMW.

Vorbim, mai exact, despre nemtii de la DTE Systems, al caror dispozitiv PowerControl promite un plus de 47 CP si 123 Nm. Drept urmare, singurul propulsor cvadri-turbodiesel din lume dispune acum de 447 CP si 883 Nm.

Iar intamplarea face ca respectivul pachet sa coste numai 699 euro. Sau, daca vrei, o nimica toata in comparatie cu 112.396 euro, atat cat costa un BMW 750d pe piata auto din Romania in echiparea standard, cu TVA inclus si zero echipamente optionale bifate.

BMW 750d by DTE

BMW 750d by DTE

BMW 750d by DTE

Distribuie pe Facebook
mai multe