A fost candva cea mai rapida berlina de pe strazi. Compania producatoare spunea in 1989 ca poate atinge peste 290 km/h in linie dreapta

A fost candva cea mai rapida berlina de pe strazi. Compania producatoare spunea in 1989 ca poate atinge peste 290 km/h in linie dreapta
  • A fost candva cea mai rapida berlina de pe strazi
  • Compania producatoare spunea in 1989 ca poate atinge peste 290 km/h in linie dreapta
Distribuie pe Facebook

Sub capota, o motorizare cu sase cilindri in linie si doua turbine ofera 360 de cai. Plus 520 de Newton-Metri.

Lansata pe piata in 1987, celebra generatie E34 a legendarei masini oferite de BMW sub denumirea de Seria 5 a fost disponibila la vanzare in nenumarate versiuni si configuratii. Printre optiunile puse la dispozitia clientilor si-a facut loc si o varianta Alpina B10 BiTurbo, rezultata in urma unei investitii de 3.2 milioane de dolari si de aproape doua ori mai scumpa decat un M5.

Prezentata publicului larg in 1989 si comercializata in doar 507 unitati, aceasta vine cu o motorizare I6 bi-turbo de trei litri si 360 de cai sub capota. O cutie manuala cu cinci rapoarte si un sistem de tractiune spate completeaza meniul tehnic, astfel ca sprintul de la 0 la 100 de kilometri pe ora urmeaza sa isi gaseasca rezolvarea, cu pedala de acceleratie la podea, in 5.6 secunde.

Alpina B10 BiTurbo de vanzare

Cea mai impresionanta caracteristica a variantei Alpina B10 BiTurbo consta insa in valoarea din dreptul vitezei maxime, respectiva varianta promitand sa depaseasca pragul de 290 de kilometri pe ora. Un record absolut pentru sedanurile din 1989 si, totodata, o performanta similara produselor de la Ferrari si Lamborghini, conform informatiilor anuntate in clipa debutului oficial.

O asemenea masina reprezinta, de altfel, si subiectul principal al acestui articol, cu berlina din 1990 pornind, recent, in cautarea unui nou client. Finisat intr-o nuanta metalizata de negru, impozantul exemplar pluseaza cu o serie de modificari subtile la nivelul departamentului exterior, in timp ce pachetul de la interior dispune si o tapiterie speciala, noi instrumente de bord etc.

Nota de plata a urmatorului Alpina B10 BiTurbo se ridica, la momentul de fata, la o suma de 55.000 de dolari, cu mentiunea ca vanzarea se va incheia in data de 17 noiembrie. Daca mai conteaza, din peisaj nu lipsesc nici jantele din aliaj pe 17 inch, farurile duble cu instalatie de spalare, scaunele multifunctionale si climatizarea cu reglare automata a temperaturii pe doua zone.

Alpina B10 BiTurbo de vanzare

Alpina B10 BiTurbo de vanzare

Alpina B10 BiTurbo de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (167) Poze Alpina B10 BiTurbo de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 15 Noiembrie 2021