A fost candva cea mai rapida Skoda de fabrica. Masina din 2011 a prins 365.449 km/h in linie dreapta

A fost candva cea mai rapida Skoda de fabrica. Masina din 2011 a prins 365.449 km/h in linie dreapta
  • A fost candva cea mai rapida Skoda de fabrica
  • Masina din 2011 a prins 365.449 km/h in linie dreapta
Distribuie pe Facebook

O Skoda mai rapida decat un Lamborghini? Nu este nicio gluma sau exagerare: ba dimpotriva!

Eficienta, confort, practicabilitate. Sunt nenumarate cuvinte prin care o masina - mai noua sau mai veche, a companiei Skoda poate fi descrisa, cu precizie, insa viteza nu se regaseste printre acestea, amatorii de valori ametitoare avand la dispozitie alte optiuni - fie din interiorul, fie din exteriorul ofertei Grupului Volkswagen.

Cu o anumita exceptie. In urma cu zece ani, in ziua de 19 august 2011, divizia din Marea Britanie a tinut sa demonstreze tuturor ca - daca ar dori, producatorul ceh ar putea lansa in orice moment si un rival pentru Lamborghini - in ceea ce priveste performantele in linie dreapta.

Skoda Octavia vRS Bonneville Special

Botezata simplu, dar sugestiv Octavia vRS Bonneville Special, masina cu care Skoda a impresionat o lume intreaga a reusit sa accelereze - la data mentionata anterior, pe celebrele intinderi de sare din SUA, de la Bonneville, pana la o viteza maxima de 365.449 km/h. In special datorita motorului turbo de - doi litri, si 600 CP.

Asamblata pe baza unei Octavia vRS de generatie a doua si culoare rosie, extrema creatie a primit - pe langa noile sisteme de injectie, racire si supraalimentare, chiar si o noua cutie de viteze - de la Superb GreenLine. Totodata, franele de pe puntea spate au fost inlocuite cu o parasuta.

La distanta de zece ani de la ziua in care proiectul Octavia vRS Bonneville Special a reusit sa atinga 365.449 km/h la Bonneville, in SUA, divizia din Marea Britanie de la Skoda a terminat restaurarea completa a acestuia. Si, daca mai era cumva nevoie de o asemenea de precizare, a publicat noi imagini ale respectivei masini.

Skoda Octavia vRS Bonneville Special

Skoda Octavia vRS Bonneville Special

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (37) Poze Skoda Octavia vRS Bonneville Special
mai multe